Nekad resning

Jag har ansökt om resning från HD gällande mitt fall. De sakerna jag har blivit dömd för har nämligen inte skett och därför är det mycket märkligt att man blir dömd för dessa.

För att kunna få resning har jag samlat in bevis på varför jag inte kan bli dömd. Bl.a. har jag bevisat, med intyg och papper från diverse personer, att den datorn jag enligt domen varit ansvarig för faktiskt aldrig har använts. Jag har även visat med skärmdumpar från archive.org att en viss funktion jag blev dömd för att ha byggt aldrig har funnits. Den finns fortfarande inte idag, 7 år senare, på TPB. Jag har alltså fått bevisa att de inte bevisat att saker skett, bakvänt nog.

Bevisen jag lämnade in var 100% korrekta och riksåklagaren fick möjlighet att yttra sig om detta. Jag har citerat förut vad RÅ svarade på det hela.
Faktum är att RÅ faktiskt höll med mig till viss del om att det inte gjorts någon utredning kring de sakerna jag blev dömd för. RÅ:s inställning var dock att det inte spelade någon roll, utan jag skall vara dömd för medhjälp ändå, eftersom jag enligt dem hade tänkt att göra dessa saker.

Kalla mig dum, men jag kände att jag hade ett mycket starkt fall för att kunna få resning. Efter svaret från Riksåklagaren stärktes min syn på det hela. Döm till min irritation och uppgivenhet när jag får ett svar från HD om att det inte spelar någon roll – jag får inte en ny rättegång, trots att jag bevisat att jag är dömd för saker som inte skett (eller ens kunnat ske i vissa fall).

Ett par saker irriterar mig mer än andra. För det första fick jag inte motivering till varför jag inte får resning. Det bara står att det inte finns anledning till resning i deras beslut. Och den andra lilla detaljen att Agneta Bäcklund var med och bestämde.

Vem är då Agneta Bäcklund? Jo, före sitt jobb som justitieråd så jobbade hon som rättschef på justitiedepartementet. Agneta Bäcklund var den person som var spindeln i nätet för allt jobb kring justitiedepartementets arbete ihop med USA gällande The Pirate Bay-fallet. Det var hon som anordnade resan till USA för att justitiedepartmentet skulle prata om TPB i vita huset. Och senare fick hon alltså en befordran till justitieråd.

Visst, kanske är hennes beslut att inte ge mig resning helt grundat på ren inkompetens. Kanske är det att hon vet vad kostnaden för att fria en av de som USA pekat ut som motståndare. Vilket är värst egentligen? Oavsett anledning så är det ett stort problem i Sverige att man inte kan få en prövning från någon som inte redan har en insats i ens öde. Det är som en dålig såpa: Mitt enda förhör med en polis var med en som fått ett jobb hos Warner Brothers. Min enda kontakt med åklagaren var med åklagaren som blivit informerad uppifrån att ändra sitt beslut om att TPB var lagligt till att göra ett tillslag 6 veckor senare. Min domare i tingsrätten som var ordförande för lobbygruppen som jobbar för hårdare upphovsrätt – och med nämndemän som också var jäviga då de bl.a. drev skivbolag. Mina domare i hovrätten som båda två var medlemmar i samma lobbygrupp, samt även här jäviga nämndemän. Och nu cirkelresonemanget – den person som fått hantera kontakt med utlandet angående mitt öde, beslutar att mitt öde skall bestå.

Inte i en enda instans av min kontakt med rättsväsendet har det varit rena kort. Och inte en enda gång har någon fått mer än liten tillsägning om att det kanske var dumt. Inget händer.

Hur litet är Sverige egentligen?
UPPDATERING: Pratade med Göran Lambertz (annat justitieråd som tagit beslutet om nekad resning) som säger att de gick igenom frågan om Agneta Bäcklunds jävssituation och tyckte inte det spelade någon roll. Men han vägrar ändå ge mig en grund till varför jag fick min resning nekad.

26 comments ↓

#1 :( on 07.27.12 at 08:36

🙁

#2 kapten on 07.27.12 at 08:40

Jag skäms över min nationalitet när jag ser hur ditt/erat/ ärende hanterats. Ditt och Quickfallet har helt fått mig att tappa tilltron på det svenska rättsväsendet.

#3 morr on 07.27.12 at 08:47

Skriv på namninsamlingen till regeringen att bevilja Peters nådeansökan.

http://www.avaaz.org/en/petition/Grant_Peter_Sundes_of_The_Pirate_Bay_plea_for_pardon

#4 Dr Elvis on 07.27.12 at 09:04

Piratjägarna har verkligen lärt sig hur man hanterar de lättmanipulerade svenska makthavarna. En känd privatdetektiv i Göteborg anlitad av antipiratorganisationen Stop (branschorganisation för Viasat och Canal Digital) gjorde inbrott i min lägenhet och bevis från detta föranledde husrannsakan.

#5 LupusRex on 07.27.12 at 09:04

Det här är ju fan pinsamt. :< Sandlådenivå i maktens korridorer.

#6 Princess Peach on 07.27.12 at 09:18

Makthavarna kommer att fortsätta bete sig så här. Tills de ej är makthavare längre.
Det börjar bli dags att ta deras jobb ifrån dem.
Mvh.

#7 Johan on 07.27.12 at 09:30

Vad skriva igentligen? Är detta sant? I varje fall om du nu kommer få en fattig framtid så åter igen: Fråga mig gärna om tips på att leva billigt!
Vidare jag lyssnade på rättegången i TPB-målet; på min mobil för tingsrättsförhandlingarna och senare för hovrätten på datorn. Minns att både SVTs 24Direkt och SR sände rättegången i Tingsrätten och SR den i hovrätten som även fanns att ladda ner som pod om jag minns rätt.
Nu har jag varit lite långrandig men vill komma till att jag så här i efterhand är nöjd med att jag har ändrat mitt nätbeteende och konsumtionsmönster så att jag förhoppningsvis slipper ha trubbel med Anti-pirater, men vem kan vara säker?
Du kan läsa mina tidigare kommentarer på denna blog och även de på copyriot för att få en uppfattning om mina vidare reflektioner och åsikter angående detta.

#8 brznbtni on 07.27.12 at 09:55

‘In the Halls of Justice the only justice is in the halls.’

#9 lars on 07.27.12 at 10:03

Kontakta Uppdrag granskning så kanske någon granskar det 🙂 surt att man ska behöva ta till media, men varför inte i detta fall!

#10 Anders on 07.27.12 at 10:17

Går det inte att anmäla de som fattat besluten? Det korta jag läst är ändå att om inget bevis finns är det hörsägen, med andra ord förtal?

Bara en snabb tanke

#11 Sanna on 07.27.12 at 10:25

Ja, varför inte höra av sig till Uppdrag Granskning om detta? ( http://www.svt.se/2.102320/tipsa_oss )

#12 Anonymjotjena on 07.27.12 at 11:36

troligt att uppdrag granskning tar sig an detta fall. det är så komplicerat och in-nästlat och svårt att förstå för gemene man på en 15 sekunders trailer.

#13 TommyT on 07.27.12 at 11:49

Kan du lägga upp domen som PDF så vi kan läsa den enkelt?

#14 Daniel on 07.27.12 at 12:10

Håller med om Uppdrag Granskning – kontakta dem och presentera din situation. Visa alla dokument så kanske de gör ett program.

Kämpa!

#15 Panterdjuret on 07.27.12 at 19:04

För det första: jag har följt den här förbannade soppan i princip från början och det blir ju bara värre och värre. Jag vet inte vad jag kan säga annat än att du finns i mina tankar.

För det andra: jag vet inte om Uppdrag Granskning skulle gå med på att göra ett inslag om det här eller inte, men det skulle de kanske göra. Du kan i alla fall skriva till dem och förklara. De har varit mycket vettiga innan. Kanske att vi kan skriva till dem också.

/Pao

#16 LFredrikJonsson on 07.27.12 at 19:27

Det vore intressant att se ett Uppdrag Granskning på detta, men de håller säkert varandra om ryggen inom media.

#17 Harlekin33 on 07.27.12 at 20:41

@Peter Sunde:

http://www.aklagare.se/Sok-aklagare/Nationella-aklagarkammare-/Riksenheten-mot-korruption/

#18 Harlekin33 on 07.27.12 at 20:52

@Peter Sunde:

http://www.transparency-se.org/Transparency-International-Sverige.html

#19 Harlekin33 on 07.27.12 at 20:58

@Peter Sunde:

https://www.unodc.org/documents/treaties/UNCAC/Publications/Convention/08-50026_E.pdf

#20 Gudrun on 07.27.12 at 21:27

Kräv resning hos HD Högsta Domstolen. Därefter resning hos EU. Namninsamlingar.

#21 Joe on 07.27.12 at 23:26

En helt sjuk historia det här. Regeringen offrar en persons liv enbart för att stärka sina band gentemot USA’s regering. Osjälviska om sitt folk och helt förblindade av USA’s makt. Fuck the government!

#22 fulöl on 07.29.12 at 21:15

Otroligt jävla dåligt! Vi lever väll för fan inte i ett polis-samhälle? Det finns gott om bevis i din favör, du ska ha resning, fortsätt kräva resning, eller ta det till gatorna om det så behövs, om nu Svensk domstol har en amerikansk hand uppkörd i röven så har du alltid internet på din sida, namninsamling ftw!

#23 replikato on 07.29.12 at 21:40

Helt befängt. Stanna inte här! Du måste fortsätta! EU domstolen nästa. Låt dom inte tysta dig.

#24 Sebastian on 07.30.12 at 10:41

Tycker att det är kul/ironiskt att de kämpar för de som skapar saker och sedan får de inget från dommen.

http://torrentfreak.com/pirate-bay-loot-with-artists-120728/

#25 Peter Sunde nekades resning | Fildelning on 07.30.12 at 18:55

[…] ett blogginlägg så beskriver han att ingen spelat med rena kort och att många är medlemmar i en lobbygrupp som […]

#26 .... on 08.01.12 at 07:55

Alltså blir så trött på det svenska systemet, för ett par år sen blev jag anmäld för misshandel. Fick en advokat som vägrade ge mig råd, ens prata med mig innan rättegång. 5min innan de va dags så träffade jag honom, trots att jag ringt som en galning för att få prata med honom. I tingsrätten blev jag dömd, trots att vittnen inte sett nåt, fast dom bara visste att det var jag (också vänner till min motpart).
Trots att jag aldrig tidigare var dömd ville dom ha in mig i fängelse och betala hyffsade summor för brott som inte kunde bevisas. När vi senare överklagde domen (vilken blev allvarligare än om jag huggt ner någon med kniv, för ett simpelt fylleslagsmål) så överklagar min advokat på så sätt att jag ser mig skyldig till brott fast jag vill ha en lindring av straff. I sista sekund skiter min advokat att dyka upp till hovrätt och skickar en kollega. Av honom får jag då reda på överklagan precis in vi ska in i rättssalen…. Och även att jag har fått en advokat som gillar att göra exempel av folk. Dött lopp helt enkelt.

Poliser, åklagare, advokater, domare, nämndemän och annat folk som har med sånna här situationer att göra borde ta sig en titt på sig själva och kanske börja se till individernas situationer, faktiskt försöka göra sitt bästa för att saker ska gå rätt till.
Kanske t.o.m gå ur situationen med rent samvete.