Politikerna skapar nya sjukdomar

Vi har många tråkiga bokstavssjukdomar i samhället, allt från ADHD till HIV. De är otrevliga för den som drabbas av den och kan i vissa fall leda till döden.

De nyaste heter IPRED, FRA, ACTA och nyss upptäcktes också DLD. Visserligen drabbar de inte våra fysiska kroppar, däremot våra innersta jag. Människor måste vaccineras eller ta medicin mot dem. För att slippa HIV använder vi kondomer, för att slippa DLD använder vi krypterade tunnlar.

Den stora skillnaden mellan dessa sjukdomsgrupper är att de nya är skapade av politiker och lobbyister för ekonomisk vinning, statlig kontroll och censur. Dessa personer har oftast litet intresse för det hållbara samhället och ser kortsiktigt på vad det innebär att införa dessa nya virus.

På början av 1900-talet så var många rädda för att bli beroende av morfin. Därför började man marknadsföra heroin som lösningen. Man bytte helt enkelt ut ett problem mot ett ännu värre problem. Det är ungefär vad dessa nya lagar gör. Istället för att vi diskuterar hur vi ska skapa ett samhälle där ingen känner behov av att begå brott så lagstiftas det till den grad att människor tvingas begå brott.

I fattiga delar av världen sprids sjukdomar eftersom människor inte har råd att skydda sig eller har råd att få hjälp. Samma sak gäller med de nya lagarna. Är du bemedlad nog, antingen med pengar eller med kunskap, så är det lätt att skydda sig. En VPN-tunnel för en femtiolapp i månaden är kostnaden för att slippa de flesta nya övervakningslagarna. Ungefär jämförbart med ett paket kondomer.

Har du hört talas om en terrorist som dött av syfilis den sista tiden? Du kommer inte heller höra talas om någon terrorist som hittas enbart pga de nya lagarna. De har råd och kunskap om de digitala kondomerna. Så varför är man så intresserad av datalagring? Mindre bemedlade är de som kommer smittas och drabbas.

Sjukdomar har en tendens att mutera och bli än värre. HIV blir till AIDS. IPRED håller just nu på att utvecklas till IPRED2. FRA drabbade få men skall nu användas till att drabba allt fler. DLD kommer gå samma väg. Med nya LEK (Lagen om Elektronisk Kommunikation) så finns det gott om utrymme för DLD att mutera. Då pratar vi inte om mutation som i X-men där man t.ex. får möjlighet att läsa tankar – eller kanske är det just det vi pratar om? För ytterst så handlar dessa nya sjukdomar om att komma medborgarna inpå livet. I debatten har vi hört jämförelser med DLD till “poliser som patrullerar på stan”. DLD är snarare någon som läser dina tankar dygnet runt och förföljer dig precis överallt, konstant. Det är illa nog innan mutation.

Innan vi hittar kurer mot cancer, HIV etc så har vi bromsmediciner. Bromsmediciner för ACTA, IPRED och DLD har funnits sedan länge, är välbeprövade med få biverkningar. Vissa är lite dyrare (och oftast säkrare), precis som alltid. Lär dig namnen på de viktigaste redan nu eftersom dessa sjukdomar sprids som en löpeld: SSL, PGP, I2P, VPN, TOR. Ironiskt nog har Sverige världsledare inom bra VPN-mediciner och svenska staten ger ekonomiskt stöd till TOR. Två av de viktigaste av medicinerna mot de nya sjukdomarna som skapats.

Att använda dessa bromsmediciner är en sak. Men allmänheten är nog eniga i att vi faktiskt bör utrota sjukdomarna. Det handlade i fallet DLD om lite civilkurage och att trycka på en annan knapp. Tänk om det vore så lätt med andra sjukdomar, vad hade ni tryckt då, politiker?

1 comment so far ↓

#1 blogtweeter1 on 03.21.12 at 16:22

Håller med dig till fullo, och det är synd att man inte kan få ha sin frihet på nätet IFRED.Men det är väl meningen med IPRED.

Skämt åsido, det gynnar ju bara alla VPN-leverantörerna som ser ett gyllene tillfälle nu. Men förhoppningsvis kommer Sverige och övriga världen att inse att det inte går att hålla på med denna omotiverade häxjakt på privatpersoner.

Frihet på nätet är en mänsklig rättighet eller hur?

P.S. Bra talat på #LWS förresten! Keep up the good work w/ Flattr!

/Vänliga hälsningar från Halland.