Carl Bildt, en inkompetent lögnare

Carl Bildt är en man som ofta far med osanningar. Bl.a. är han misstänkt för folkmord i Sudan men tycker inte det är något att bry sig om så han rycker på axlarna. Det är alltid någon annans fel nämligen!

Som nu, sista dagarna, när det visar sig att han har fått “hackers” på besök på sin blogg. Dessa hackers stoppar hemskt nog in Google-reklam på hans blogg med bl.a. annonser om att köpa fruar och annat. Fast… det är väl bara för att han inte vill betala för sig?

Hans blogg (som jag inte tänker premiera med en länk) finns hos WordPress.com. En sak som är tydligt på WordPress om man skaffar en blogg är följande kostnad:

Advertising

To support the service we may occasionally show ads on your blog, however we do this very rarely. You can remove ads from your blog for a low yearly fee. We also have an option for high traffic blogs to show their own ads.

Det finns att läsa här. Media har inget problem att rapportera Carl Bildts ord som sanning (Aftonbladet m.fl. har verkligen en rubrik som påstår att Bildt ÄR utsatt för en hackerattack).

Det roligaste citatet blir nästan från just Aftonbladet:

Hackare har på sistone fått utrikesminister Carl Bildts blogg “Alla dessa dagar” att se ut som förmedlare av ryska fruar, danska kapitalrådgivare och inspirerande talare.

Det som de borde veta är att han inte bara ser ut som en förmedlare av ryska fruar mm – det är ju just det han gör, och betalar med som insats, för att slippa en kostnad för sin blogg.

En minister som förmedlar trafficing, håller på med folkmord i Sudan – men inte ens vet vad han betalar i hyra för sin egen blogg, utan istället kallar han sin hyresvärd för “hacker” — är det verkligen en sådan minister vi vill ha?

För övrigt anser jag att vi skall åtala Carl Bildt för det där folkmordet snart.

33 comments ↓

#1 pjocke on 12.28.10 at 11:36

Icke att förglömma är det faktum att Google adSense är “kontextuell”, och därmed visar annonser som kan anses vara relevanta för innehållet på herr Bildts blogg…

#2 anonoftheabove on 12.28.10 at 11:44

Själv har jag en blog hos WorldPress. Det alltid finns reklam på den. Vad det blir för reklam beror på var I världen man befinner sig då man logger in – och det är rätt så vanligt med reklam. Men stackars Carl… han plågas av de onda précis som Jesus. Hackers! Jesus!

#3 Tom on 12.28.10 at 11:56

Tycker det är att dra det ganska långt att säga att han ekonomiskt understöder trafficking osv.
Man förväntar sig helt enkelt inte att den typen av reklam ska dyka upp på en legitim blogghost, inte så konstigt att han reagerade som han gjorde.
Lätt att säga att han borde kollat upp det i detalj och betalat avgiften, men testa själv att vara Sveriges utrikesminister och se hur mycket tid du får över till att fokusera på den typen av detaljer.

Tycker det är avsevärt mer skrämmande att partiledaren för Sveriges största politiska parti (S) inte har mer än gymnasial utbildning och därför inte klarar av att bemöta farliga politiska krafter som SD med annat än vattniga känsloargument och moraliserande.

I Sverige skrockade sossarna hånfullt åt hur korkad George Bush Jr. var, men jämför du deras akademiska meritlista slår han ändå Mona och Ohly med hästlängder. Detta gör mig betydligt mer rädd än att vår utrikesminister höjer på ögonbrynen när wordpress plötsligt förespråkar kvinnoimport från öst.

#4 Tweets that mention Har bloggat om att Carl Bildt inte kan se skillnad på hackers och kostnad för hosting Media borde kanske läsa lite. -- Topsy.com on 12.28.10 at 12:16

[…] This post was mentioned on Twitter by Peter Sunde, Sofia Mirjamsdotter, pjocke, Linda, Johan Lundberg and others. Johan Lundberg said: Det här är så bra/dåligt att jag måste retweeta det två gånger: http://bit.ly/gof7kD […]

#5 Nej on 12.28.10 at 12:37

Är “lögnare” ens det rätta ordet här? Uppenbarligen vet han ju inte att han har fel, och strävar antagligen inte efter att ljuga heller.

Han har fel helt enkelt!

#6 peter on 12.28.10 at 12:49

#3. Han understöder trafficing inte bara ekonomiskt utan han tjänar dessutom pengar på det — i en rent juridisk situation åtminstone. Det är pengar involverat och han tjänar på det. Sen att han såklart inte vet om det, det är ju en helt annan grej. I min värld så är det ju ganska uppenbart att han måste dömas för medhjälp till medhjälp för trafficing (som enligt ministrarna i hans egen regering skall dömas som lite hårdare än huvudbrottet). Jag ser en parallel här som jag ville poängtera.

#5. Lögnare är han i många lägen. Om han är det i detta är inte bevisat än, men “dum” är lika illa som lögnare.

#7 måndag on 12.28.10 at 12:57

Bra.
Men det han är anklagad för är brott mot folkrätten, inte folkmord. Även om väldigt många människor mördades i samband med händelserna i Sudan som Lundin Oil ligger bakom.

#8 anonoftheabove on 12.28.10 at 13:27

@Tom
“Tycker det är avsevärt mer skrämmande att partiledaren för Sveriges största politiska parti (S) inte har mer än gymnasial utbildning”

Jaså? Och jag antar att du tycker att sverige llyckades inte under Gunnar Strängs tid? Det är rätt så många som är hogutbildade men idioter trots det samt finns det många som har ‘bara’ bondeförnuft och ber om teknisk hjälp från experter där det behövs. Men självklart är Bildt proffs på precis allt – han bara verkar vara idiot.

#9 Petrus on 12.28.10 at 13:28

Du anser att vi skall åtala Carl Bildt för folkmord.

Då kan vi åtala Ahmadinejad, Mugabe, Putin, bin Laden, Kim Jong Il, Hu Jintao samt Hugo Chávez.

#10 Magnus Thörnblad on 12.28.10 at 13:28

jag gillar hur DN uttrycker sig också “Men vid ett flertal tillfällen under december har bloggen manipulerats av utomstående som lagt in annonser, under rubriken “ads by Google”.” hahaha

#11 Bill Kilgore on 12.28.10 at 14:13

Fy fan vad bra att Skitstöveln nr1, Carl Bildt, blir föremål för hackers! Som man bäddar får man ligga, Carl! Länge leve det fria Abchasien och Syd-Ossetien! Carl, du kan ju försöka att begära hjälp av den korrupta georgiska regeringen. Ha Ha Ha!

#12 Max Andersson (mp) on 12.28.10 at 14:23

En rolig poäng i sammanhanget är att Calle Bildt gärna vill framstå som den politiker i Sverige som verkligen har koll på det där med Internet.

#13 B110 on 12.28.10 at 15:27

#3, Tom. Du tar upp en mycket viktig sak, något vi alltid måste vara noga med att poängtera när en moderat gör nåt tokigt – …men sossarna då!

#14 Carl Bildt – en ohackad annonspelare « Röda Berget on 12.28.10 at 15:35

[…] Det Bildt missade var att läsa, innan han skrev på. Peter Sunde skriver ”han inte bara ser ut som en förmedlare av ryska fruar mm – det är ju just det han gör”. […]

#15 Pierre Eriksson on 12.28.10 at 15:36

Jag tror han mest är sur över att andra tjänar pengar på att annonsera ut ryska fruar och inte han själv, till skillnad från aktierna han har i Lundin Oil och amerikanskvapenidustri som kan generera mer pengar åt honom beroende på vad han skriver mellan de “suspekta annonserna” .

#16 B110 on 12.28.10 at 15:53

Är detta en anledning till att politiker verkar så fientligt inställda mot internets i allmänhet? Man saknar sunt förnuft, är för dum för att läsa användaravtal, och är sedan alldeles för kvick att skylla konsekvenserna av detta på “hackers”?

Klart allt verkar suspekt och konstigt när man inte förstår hur saker funkar. Farfarssyndromet.

#17 Jah Hollis on 12.28.10 at 16:10

Väl talat. Att vi har Bildt som utrikesminister är en svart fläck på Sveriges annars rätt så goda internationella rykte. Har han lika dålig koll på utrikesaffärerna som han verkar ha på hur bloggen fungerar är det värre än jag trodde.

#18 M. Tomova on 12.28.10 at 17:12

to show their own ads.”

står det i användarvillkoren.

Tänk om Carl Bildt slängt ut hans egna annonser???

#19 Per Persson on 12.28.10 at 17:42

Tidningarna har nu ändrat sina artiklar och lagt in förklaringar:
http://www.expressen.se/nyheter/1.2270575/annonser-for-ryska-fruar-pa-bildts-blogg
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/annonser-pa-blogg-forbryllade-bildt_5833043.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/nagon-hackar-bildt

Utom Aftonbladet som fortfarande har kvar att det handlar om en hackerattack:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8338625.ab

#20 Nemokrati on 12.28.10 at 17:47

Hög tid med åtalet för Sudan – instämmer. Hör här vad regeringen hade mage att svara när Jonas Sjöstedt ställde frågor till Carl Bildt under interpellation i riksdagen – genom att skicka handelsminister Ewa Björling – istället för Carl Bildt som frågan var ställd till. Sverige – handelsresande i folkmord? http://komigenuva.wordpress.com/2010/12/05/gangsterekonomi-och-global-diktatur-yttrandefriheten-avskaffas/

#21 Petter on 12.28.10 at 18:25

Två fel

1. Åklagaren som utreder Lundin Oil har talat om folkrättsbrott som är något annat än folkmord

2. Åklagaren har inte riktat någon misstanke mot Carl Bildt. Det kan hända att åklagaren gör det, men det har han ännu inte gjort. Det kan lika väl hända att han lägger ner hela brottsutredningen.

#22 Anders Utbult on 12.28.10 at 18:32

TT har efter vissa påtryckningar nu ändrat till att det är Bildt som är lite tappad. http://svt.se/2.22620/1.2281794/bildt_trodde_hans_blogg_blivit_hackad

#23 Sveriges statsminister och regering snart lika ”populära” som Ungerns « Nemokrati on 12.28.10 at 20:19

[…] Carl Bildt, en inkompetent lögnare (Copy me happy), E-kuriren – Gästkrönika: ”Varning för mediemyndigheter”, , SVT kommenterar regeringens beslut om förhandsprövning – Pressrum | svt.se, Ny mediemyndighet ska bildas – Dagens Media, ”Regeringen bryter mot grundlagen” – DN.SE, Facebook – Egymillióan a magyar sajtószabadságért (join), Petitions24.com – Signatures – Hands off culture and media in Hungary!, Reinfeldt behöver konkurrens – Snällposten-Sydsvenskans ledarblogg, Unket, Ungern – Ledare – Expressen.se, The European Citizen – Blog Action Against Hungarian Media Law, Washington Post – The Putinization of Hungary?, The Telegraph.uk – Now Brussels wants to merge Whitehall into a European civil service. Can we stop this power grab?, EU Observer – Germany predicts EU ‘political union’ in 10 years, Ett hjärta Rött – Glöm aldrig Anna Olsson – den första som slog larm!, Communication from the Commission to the European Parliament, the Council, the European Economic and Social Committee and the Committee of Regions ‘Towards interoperability for European public services’, Aftonbladet – Samhället svek henne, […]

#24 Christians dagbok – 2010-12-28 | En sur karamell on 12.28.10 at 21:02

[…] Shared Carl Bildt, en inkompetent lögnare. […]

#25 John on 12.28.10 at 22:58

Smutskastning är ju kul, varför lite slänga tillbaka lite dynga?

Varje människa gör vad de kan utifrån sina erfarenheter och värderingar. Ingen är dock felfri men det är lätt att skrika högt så fort någon annan gör fel.

Hade du velat bli bespottad om du gjort något fel om du försökt dig på utrikespolitik, Sunde? Jag tror inte det. Var en större människa.

#26 Jerkerson on 12.28.10 at 23:11

Med tanke på “kvaliteten” hos så många inläggen och frenesin med vilken de kan håna någon för okunnighet inom sitt gebit så förundras man över hur de råkat komma in på SvD´s sajt. Här kan man ju inte skylla på att man råkat se något hos frisören.

#27 Amelia Andersdotter on 12.28.10 at 23:59

Ja, där fick han svar på tal för att hålla rysskräcken vid liv. Ref Google adSense.

#28 Journalisters och utrikesministrars dikeskörningar i det digitala landskapet :I hell-mans värld on 12.29.10 at 00:03

[…] Bloggcred: Copy me happy. […]

#29 Googles AI attackerar Carl Bildt | Robotpartiet on 12.29.10 at 00:30

[…] sanningen. I det här fallet har dock sanningen köpts av Google som betalat såväl DN, SvD som Peter Sunde stora summor för att mörka det som var sant nyss men inte ska vara sant […]

#30 Ingen bryr sig on 12.29.10 at 00:45

Jag trodde jag var den enda som tyckte det var fel av Bildt att beordrade morden på 10,000 Afrikaner samt att fördriva 200.000 så att han och hans kumpaner på lundin oil under den tid han satt i styrelsen där kunde pumpa upp den olja som fanns under dessa förintade människor hem och så att pengarna kunde ticka in på Bildts konto

Men det verkar som att jag inte är den enda som tycker det är fel

#31 Fredrik on 12.29.10 at 15:44

Kanske Bildt kör AdBlock och därmed aldrig sett sina egna annonser.

#32 Veckans konspiration – Carl Bildt hackad! » Pirre.eu on 12.29.10 at 16:56

[…] och slog på stora djungeltrumman. Det var inte bara Expressen som lyssnade på alarmet utan även Peter Sunne som snabbt letade fram användareavtalet för WordPress.com. Där det stod att de har friheten att […]

#33 Peter on 12.31.10 at 18:57

“Man förväntar sig helt enkelt inte att den typen av reklam ska dyka upp på en legitim blogghost, inte så konstigt att han reagerade som han gjorde.”

Jag förväntar mig absolut inte att det ska dyka upp reklam på utrikesministerns blogg. Det handlar om anseende. Så djävla dyrt är inte det att blogga.

“Lätt att säga att han borde kollat upp det i detalj och betalat avgiften, men testa själv att vara Sveriges utrikesminister […]”

Men seriöst. Om han är pappa-betalar-unge så okej men saker och ting kostar. Man signar inte upp för första bästa och utan att läsa igenom vad man signar upp på. Eller gör han samma sak med avtal? Det tar i vilket fall några minuter att sätta sig in i, förutsatt att man fattar att bloggar kan kosta om man vill ha den “ren”.
Sedan, kan man sitta och surfa porr på arbetstid har man nog tid att faktiskt sätta sig in i sin blogg.

“[…] hur korkad George Bush Jr. var, men jämför du deras akademiska meritlista slår han ändå Mona och Ohly med hästlängder.”

Vad har George Bush Jr med Carl Bildt att göra? Och för den delen Mona och Ohly? Det blir liiite tradigt att i fyra år till skylla alla fel på sossarna och aldrig ta ansvar.

I vilket fall, det där är ju verkligen inget som hjälper din poäng. Du tar upp en korkad människa som är korkad trots sin akademiska meritlista (skulle ju inte direkt bli förvånad om den var köpt) och ska sedan jämföra med några som inte är korkade trots avsaknad av sådan lista.

“Detta gör mig betydligt mer rädd än att vår utrikesminister höjer på ögonbrynen när wordpress plötsligt förespråkar kvinnoimport från öst.”

Så bra då. Då behöver du inte oroa dig för hur det påverkar anseendet för Sverige.