Nådeansökan

Idag har jag skickat in min nådeansökan. Här är en kopia (den kommer ändå komma ut senare via media misstänker jag).
Det finns stänk av rättshaveri i det. Men det är så det är. Jag tror inte på min chans att få nåd, jag vill mest få ett undertecknat brev från staten om att de ignorerar sina misstag.

Jag skulle vilja berätta en historia ur mitt liv. En historia som har fått stor betydelse, inte bara för mig, utan för det globala internet som växer fram. Jag har råkat få en roll mitt i stormens öga. För att ni skall kunna ta ställning till den nådeansökan som skickats in så känner jag att detta brev behövs. En insikt i vad som gått fel och varför ni behöver rätta till detta. Indirekt ber jag nämligen inte om nåd för mig själv. Jag ber om nåd från ett rättsväsende som blivit överkört av lobbyism och okunskap. Men ultimat så ber jag om nåd för vår framtida kultur och kommunikation. Mitt mål har nämligen stor betydelse för dessa.

Detta är en lång historia, så låt oss börja i rätt ände så fort som möjligt.

För lite över 6 år sedan så hände något märkligt i svensk historia. Polisen utfördes en razzia på 12 platser i Sverige. 65 poliser stormade in på dessa platser och letade efter något, något som kunde användas som bevismaterial mot en sökmotor på internet.

Något liknande har inte skett tidigare i Sverige och det kommer knappast att ske igen. Dagarna som följde skrevs det tiotusentals artiklar om över hela världen. Tusentals personer, mestadels unga vuxna, gick ut på gator över hela landet och demonstrerade. De demonstrerade mot att deras kulturliv hade blivit inkräktat på.

Jag var på en av dessa demonstrationer. Politiskt intresserad och aktiv som talesperson för sökmotorn i fråga. En sökmotor som hjälpte människor över hela världen att få kontakt med varandra för att utbyta information. En sökmotor så uppskattad att det nästan varje dag kom e-post från någon person som berättade att den ändrat deras liv. Bilder på tatueringar med logotypen stolt intatuerad på någons kropp. Hyllningar till hur en svensk webbtjänst förändrat människors liv. Demonstrationerna kokade ner till just detta, människor kände sig överkörda världen över. Jag minns hur jag stog på mynttorget en tidig morgon, i början av juni 2006 och tittade på representanter från samtliga riksdagspartier som skrek ut sin ilska över det som nyss kommit fram: USA hade hotat lilla Sverige med handelssanktioner om inte webbtjänsten blev nerstängd.

SVT-programmet Rapport hade berättat den pinsamma historien. Mäktiga Hollywood krävde att Vita Huset skulle tvinga sverige att göra något åt kulturutbytet som skedde utanför deras kontroll. Dåvarande justitieminster Thomas Bodström blev inkallad på möte i vita huset och fick veta vad det skulle innebära att inte lyda. Sanktioner mot handel mellan USA och Sverige inom ramen för World Trade Organisation. Sverige kunde komma att bli ett nytt Kuba.

Några månader innan hade en svensk åklagare kommit fram till att tjänsten inte kunde dömas i Sverige då det inte gick bevisa några olagligheter. Han skickade ett PM som förklarade detta till sina överordnade. Efter ett möte mellan Sven-Erik Alhem, dåvarande överåklagare, och representanter från justitiedepartementet, så ombestämmer han sig. En snabb insats krävdes, med full styrka. Så full styrka att när man väl gör razzian så vet inte poliserna vad som gäller. De beslagtar hundratals datorer, i flera städer, men även högtalare, sladdar och dylikt. De vet inte hur stora sakerna de skall beslagta är och bestämmer sig för att, under pågående razzia, hyra in lastbilar från lokala bensinstationer för att kunna frakt allt man beslagtagit. Kort sagt, det är stressigt och ogenomtänkt. Så ogenomtänkt att man till och med missade flera platser där företaget man slår till mot faktiskt har verksamhet.

Thomas Bodström lovade att lägga korten på bordet. Ändå blev över 700 brev mellan honom och USA i detta ärende hemligstämplade. Dessa har vi fortfarande inte fått se. I efterdyningarna av den politiska skandal som påvisades sattes det svenska rekord i KU-, JO- samt JK-anmälningar. Det nystartade svenska partiet, Piratpartiet, blev på bara några få dagar ett av de största svenska partierna. Några veckor senare var det val och inga unga människor ville längre rösta på de sittande socialdemokraterna eftersom de visste att de sålt ut deras intressen till rika lobbyorganisationer i USA. Delvis förlorade socialdemokraterna makten på grund av denna skandal.

Efter tillslaget så kom The Pirate Bay upp på internet igen, efter endast två dagar. Det är en lätt tjänst att kopiera, utan avancerad funktionalitet. Det var en av finesserna med tekniken bakom tjänsten, att den var såpass smart och lättskött. Så lättskött att det knappt hade lagts en hand på tjänsten på i stort ett över ett år innan tillslaget skedde.

Uppmärksamheten kring The Pirate Bay bara växte efter detta. Innan var det visserligen en stor tjänst, men helt plötsligt blev tjänsten en av de 100 största i hela världen. Det ringde konstant från global media.

Min involvering i The Pirate Bay hade bara varit en enda: presstalesperson. Plötsligt klistrades bilder på mitt ansikte på framsidor i tidningar över hela världen. Dagligen blev jag inbjuden till tv- och radioprogram för att disktuera politiken kring fildelning. Debatter rasade dagarna i ända och jag hade knappt tid att sköta mitt jobb eftersom jag tyckte detta var en så viktig fråga. Jag blev mer och mer aktiv i frågan efter tillslaget och blev indirekt en representant för de som menar att fildelning är positivt.

Tillslaget skedde starkt och hårt. Det var som sagt på 12 platser i Sverige. Själv bodde jag i Oslo i Norge under den här perioden, men jag uppfattade att jag var mycket perifär i sammanhanget. Mina bekanta från The Pirate Bay hade blivit delgivna en misstanke, men mer skedde inte på mycket lång tid. Efter ungefär 2.5 år så fick jag ett brev. Jag hade flyttat till Sverige och var nu kallad som vittne i saken, några veckor fram.

Ungefär 30 personer var kallade, några var bekanta, andra hade jag aldrig hört talas om. Tiden gick och jag skulle infinna mig på polisstationen för att vittna. Dagen innan ringer förhörsledaren (och tillika den ansvariga polisen för hela förundersökningen), Jim Keyzer, och berättar att jag kommer delges misstanke om brott när jag kommer dit. Han förklarar för mig att jag därför har rätt till advokat närvarande. Inte bara det, utan han ger mig också tipset att jag ska ta “ungefär första bästa advokat, då det är bråttom att vi får det här gjort.”. Han tillägger också att jag bör “skippa att välja en hotshot-advokat från stockholm” så att hans ärende inte fördröjs ännu mer. Helt plötsligt är det jättebråttom att avsluta förundersökningen.

Jag är ändå en hyfsat intelligent person. Självklart ser jag att något är konstigt när en polis ber mig välja en dålig advokat. Därför ringde jag direkt till den första kända bra advokat jag kände till, Peter Althin. Althin tog fallet direkt och ringde till polisen. Polisen var upprörd och förbannad eftersom han redan hade planerat sin resa till Malmö, där jag skulle förhöras, och tyckte att det var upprörande att han nu var tvungen att planera in en extra resa till staden.

Några veckor senare kom Jim Keyzer och förhörde mig. Min advokat fanns med på plats och både jag och han kände att något var märkligt. Min advokat berättade för mig att han, trots sin långa karriär med många högprofilfall, aldrig hade upplevt en så otrevlig och stressad förhörsledare. Han tyckte det var jättemärkligt. Själv tyckte jag det var som en scen ur en dålig film, när Keyzer skrek på mig att jag var barnslig som bestämt mig för att svara ingen kommentar (då jag inte ville säga något som eventuellt kunde påverka mina vänner). Ett par ställen i transkribtionen av det inspelade förhöret står det endast “ohörbart”. Det är gångerna när Keyzer är så arg att han skriker så högt att mikrofonen inte kan ta upp ljudet.

Att jag lägger så mycket fokus på Keyzer kan tyckas märkligt. Men jag har en poäng med det hela. Det är hur detta fallet har skötts. Sverige har ett rykte om att vara ett land med hög moral, utan korruption och med ett sunt förnuft som guide för rättvisan. I mitt fall har man åsidosatt dessa regler. Och Jim Keyzer är ett av många exempel på vad som hänt.

En vecka efter att förundersökningen var inlämnade så märkte en av mina bekanta att Jim Keyzer hade bytt “nätverk” på facebook. Inte längre var han en del av “polismyndigheten i stockholm” utan istället var han nu medlem i nätverket “Warner Brothers”. Warner Brothers är ett av de företag som står bakom polisanmälningarna mot The Pirate Bay. Jag blev mycket upprörd och ringde till Jim Keyzer för att fråga vad som pågick. Jag fick veta att han hade bytt jobb och numera jobbade för Warner samt NBC Universal, ett annat bolag som också låg bakom polisanmälningarna (för att inte tala om påtryckningarna). Såväl Warner som Universal är dessutom delaktiga i Antipiratbyrån, som är en organisation som var min motpart under rättegången. Hans nya roll var antipirat-chef för dessa organisationer. Han hade börjat på jobbet dagen innan förundersökningen var officiellt inlämnad.

Jim Keyzers första uppdrag hos sin nya arbetsgivare var att hitta en medåtalad, Gottfrid Svartholm. Gottfrid är en nomadisk ung man som ofta bor hemma hos vänner. Eftersom Keyzer med polisiära medel hade kunnat få tag på information om var Gottfrid befann sig, så begav han sig dit ihop med delgivningen i fallet som han själv hade utrett i närmare 3 år. Gottfrid blev helt plötsligt påsprungen av Keyzer, som inte påpekade att han bytt arbetsgivare.

När jag undersökte närmare när Keyzer blev lovad sin anställning så använde jag mitt ganska breda kontaktnät. Det visade sig att hans nya arbetsgivare hade haft ute en annons om tjänsten, och på ett par möten om den pågående utredningen så hade Keyzer blivit informerad om att de sökte en ny person, där han kunde passa in. Efter fler undersökningar fick jag tag på en person som sökt samma jobb. Han kunde berätta exakt datum för mig när han fick veta att positionen hade blivit tilldelad en annan: 8 dagar innan jag blev uppgraderad från “vittne” till “åtalad” i fallet. Och 7 dagar innan Keyzer började ringa och berätta om hur bråttom det var att alla vittnen skulle höras. Den enda gången jag träffade en polis under hela förundersökningsperioden var alltså med den polis som fått ett välbetalt jobb hos det som skulle bli min motpart. En polis som gick från nästan ingen hastighet alls till att det var dags att avsluta fallet på 1 dag. I ett förhör som min advokat uppfattade som det ett av de märkligaste i hans långa karriär.

Vid tillfället av förhöret var jag dessutom just den mest hatade personen i Hollywoods maktkorridorer. Jag var den person, som i egenskap av presstalesperson för deras nemesis, var viktigast att få tyst på. Unga människor lyssnade på mig när jag berättade över hela världen om den fantastiska möjligheten vi har till en fri och öppen, deltagande kultur, så länge vi inte behöver vara fastlåsta till dessa bolag. Jag pratade med allt från lärare och elever till presidenter av några av världens största land om dessa möjligheter och om vilka hot – till stor del motparten i mitt rättsfall – som fanns.

När fallet kom in till svensk tingsrätt så kom den till en normal avdelning, så som det bör ske via slump. Chefen för avdelning 5 (avdelningen för immaterialrätt) tyckte däremot att detta fall inte var ett brottsfall utan snarare ett immaterialrättsfall. Därför flyttades fallet dit, men alltså på begäran av den avdelning som ville ha fallet. Det skulle senare visa sig att när man slumpade fram en domare fanns det bara en ledig; chefen för avdelningen, Thomas Norström, som ju alltså hade begärt att få fallet tilldelat sin avdelning. Kortfattat valde alltså en svensk domare ut att han själv skulle få pröva ett specifikt fall, genom att missbruka de regler som finns att använda.

Thomas Norström är mycket intresserad av upphovsrättsfall. Så intresserad att han dessutom råkade vara medlem i den Svenska Föreningen för Upphovsrätt och satt med i styrelsen för den Svenska föreningen för industriellt rättskydd. Två föreningar som tydlig tar ställning i upphovsrättsfrågor. Föreningarna är dotterföreningar till ALAI och AIPPI, två internationella föreningar som har i sina stadgar att målet är att stärka upphovsrättsinnehavares intressen. Ordföranden för dessa internationella föreningar uttalar sig ofta mot all form av upphovsrättsintrång och att man jobbar för hårdare straff för intrång.

Thomas Norström själv bedömde sig inte som jävig. Dessutom undlät han att berätta om sina engagemang eftersom han inte tyckte de var av vikt. Det fanns däremot gott om möjlighet för honom att tänka igenom sin jävighet innan rättegången eftersom jag personligen undersökte nämndemännen och fann att två av dem var jäviga. När min advokat påpekade detta så gick Norström ut med ett pressmeddelande att han (utan att nämna att vi hade påpekat det) hade hittat en jävig nämndeman. En tonsättare som varit aktiv i skivbolagen som stämde oss. Det fanns även en annan person som hade sin lön från dessa industrier, som Norström inte bedömde som jävig.

Tingsrättsförhandlingarna var mycket märkliga. Det var uppståndelse precis överallt, filmteam från BBC, Al-Jazeera, SVT, NRK, mm. I flera dagar var det som att hela världen tittade på när Sverige skulle åtala några för medhjälp till ett brott som inte hade någon huvudman. Man skakade på huvudet överallt. På de stora dagstidningarna fanns det omröstningar om man tyckte det var skulle bli fällande dom – 99.8% av över 50.000 svarade “nej” (och det var 0.2% felmarginal enligt tidningens statistiker, så eventuellt 100%).

Under rättegången fick jag se sovande nämndemän. Jag fick sitta och titta på skärmdumpar, som för mig som teknisk kunnig bevisade att filer inte laddats ner via The Pirate Bay. När vi påpekade att skärmdumparna visade på att The Pirate Bay inte varit tillgänglig när de försökt ladda ner något så ändrade åklagaren istället sin åtalspunkt till en annan brottsrubricering som närmast liknande “medhjälp till medhjälp till möjligt brott”. Ingen av de gissade huvudbrotten kunde ens härledas till svensk jurisdiktion – eller för den delen norsk, där jag befann mig under åtalsperioden. Ändå dömdes vi.

Vi dömdes till en kollektiv dom. Alla blev dömda till 1 års fängelse och 30 miljoner kronor i skadestånd, ett rekordskadestånd i sverige. Trots att det framkom att det var en jävig domstol som prövat fallet så fastställdes det att Norström inte gjort något tekniskt fel. Istället fick vi överklaga till hovrätten.

Från tingsrättens dom kunde jag inte riktigt se varför jag blev dömd. Det fanns inga specifika anklagelser mot mig. Det fanns inga tidsperioder som jag hade varit involverad. Det fanns inget brott bevisat ens, jag blev ändå dömd för medhjälp till brott som man inte hade bevisat. Tack vare bristande bevismaterial kunde man vända på steken – jag kunde saker som kunde ha varit nyttiga för The Pirate Bay, därför hade dessa saker skett och jag hade utfört dem. Trots att samtliga personer som blev förhörda påpekade att allt som programmerats eller utvecklats på The Pirate Bay hade skett innan åtalsperiodens början ens, och att de kunskaper jag hade som kunde varit till nytta, ändå var i skuggan av de två grundarna av The Pirate Bay. Kunskaper som ändå inte behövdes då allt var orört.

I hovrätten var det en liknande historia. Det var nu inte en utan två domare som hade en bakgrund i samma förening för upphovsrätt. Det var nämndemän som t.ex. jobbade på Spotify, en konkurrent till The Pirate Bay, som dessutom till stor del ägs av de skivbolag som var vår motpart. Efter en plågsam lång uppspelning av de inspelade förhören från tingsrätten (där även nämndemännen i hovrätten somnade till ett par gånger) så kom det ändå en fällande dom. Jag blev personligen dömd till 8 månaders fängelse samt 46 miljoner i skadestånd. Denna summan är idag närmare 100 miljonor kronor med ränta.

När jag läser hovrättens bedömning av vad jag personligen skall ha utfört så kan jag inte känna något annat än apati och hjälplöshet. Jag skall ha gjort tre saker som har gett mig ansvar. Dessa vill jag gå igenom med er.

Bland annat skall jag ha installerat en dator som fungerat som en såkallad lastbalanserare – en dator som gör att man kan fördela ut arbete mellan flera olika datorer på stora webbtjänster. Det står klart och tydligt i hovrättsdomen att jag är ansvarig för konfigurationen av denna dator. En sådan dator fanns visserligen i ett av skåpen som The Pirate Bay huserades i. Däremot var den inte inkopplad med en endaste kabel på något vis. Vissa datorer har polisen utrett hos Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). Vissa datorer har man noggrannt gått igenom. Åklagaren har i vissa fall ringt till ägaren av datorer och frågat om de vill polisanmäla Gottfrid Svartholm för dataintrång eftersom de hittat att han haft tillgång till datorer. Datorer han skött åt sina kunder. Datorn som jag skall ha varit ansvarig för har man inte ens en endaste rad text om i något annat än i beslagsprotokoll. Jag kan inte se den konfiguration jag är dömd för. Den konfiguration som jag enligt svensk domstol bortom rimligt tvivel skall ha skapat. Den konfigurationen som jag med 100% säkerhet kan säga hade bevisat att denna dator inte har använts till The Pirate Bay. Den tillhörde nämligen ett företag som hade hyrt ut den. Ägaren har själv satt in den i dataskåpet bara några veckor innan tillslaget.

Under hovrättsförhandlingarna så vitsordade åklagare Håkan Rosvall att det var som jag sa, att denna maskinen inte var använd till The Pirate Bay. Därför la min advokat ingen energi på att nämnda det i sin slutplädering. Ändå valde Rosvall att efter det nämna att jag hade varit ansvarig för den. Och till slut blev jag dömd för denna dator. Ingenstans finns det en endaste liten gnutta bevis som ens visar på att denna dator varit använd, till något. Jag brukar säga att jag känner mig som en finne som är dömd för ett pistolmord därför att det fanns en kniv i närheten och “vi finnar är kända för att använda kniv”. Eftersom jag “erkänt” att jag vet vad en lastbalanserare är så skall jag dömas för att det funnits en sådan, trots att den inte varit i bruk. Och trots att mina medåtalade är bland de främsta i världen på att bygga sådana lösningar och jobbar med det dagligen. Och trots att det vore jättelätt för Jim Keyzer att ha tagit fram konfigurationen, speciellt när jag skall anklagas för den.

Punkt två som jag dömdes för är att jag skall ha byggt ett system för genrer på The Pirate Bay. Jag skall ha förbättrat funktionaliteten på tjänsten genom att på något vis ha fått in genrer. Vad detta nu skulle innebära. I domen står det att jag varit ansvarig för “kategorisering”. När något laddas upp till The Pirate Bay så väljer uppladdaren själv vilken kategori han vill lägga materialet i. Sedan ligger det där. Kategorisystemet har funnits sedan innan åtalsperioden – jag skulle våga påstå att det är det samma systemet som funnits där sedan The Pirate Bay startade. Genrer är dessutom något helt annat än kategorier, det är underkategorier. En kategori är exempelvis Film, Musik eller Spel. En genre är exempelvis Action, Sport eller Hiphop. Det är en ganska stor skillnad i ordemeningen. Men kortfattat så har det inte ändrats några kategorier på The Pirate Bay sedan 2004. Inte ens idag har det ändrats något kring kategorier på The Pirate Bay. Och genrer har aldrig ens funnits, ändå är jag dömd för att ha skapat dem. Anledningen är att jag i ett mejl nämner “genrer on the bay” och att en tredje person i ett mejl undrar om vem som sköter sök och “I think Peter” besvaras. Samtidigt som jag är med och bygger en ny tjänst, The Video Bay, en tjänst för strömmande video som skulle släppas om det inte vore för det stora tillslaget. Trots detta tycker svensk domstol att jag utom rimlig tvivel är bevisat skyldig till kategorisering av innehåll på The Pirate Bay. Det finns inte heller här någon form av teknisk bevisning. Trots att det vore lätt att ta fram. Även detta var en uppgift som föll på Jim Keyzer.

Punkt tre är den jag sagt att jag gjort. Men jag anser inte att jag begått något brott. Jag är dömd för att ha vid ett tillfälle i April 2006 (nästan ett år efter åtalets början) ha skickat en faktura för reklam på The Pirate Bay. Historian bakom var så simpel som att de som betalade för reklamen hade bråk med annonsföretaget som skötte The Pirate Bays annonsering, och krävde därför att ett svenskt bolag skulle fakturera istället. Eftersom jag var omtyckt av alla parter så bad VD:n på detta svenska (börsnoterade) företag mig att skicka fakturan från mitt svenska aktiebolag. Det gjorde jag, och sedan betalade jag en faktura från det bolaget som de själva vägrade betala till. Det var personligt gruff bakom det hela och det var ett sätt att försöka få till stånd ett avslut av detta bråk. Jag tjänade inte en krona på det hela och hade inte pengarna på mitt konto ens en dag.
Detta är något som en vanlig inkassofirma hade kunnat vara behjälpliga med annars, utan att bli åtalade eller dömda för det. Jim Keyzer har suttit och förhört dessa personer som sålde reklamen, som ändå tog hälften av de pengarna som tjänades på The Pirate Bay, och inte kommit på tanken att anklaga dem för att ha tjänat pengar eller finansierat den här tjänsten. Åklagaren har haft precis samma inställning. Men i grund och botten så är jag helt säker på att det inte finns något olagligt i det jag har gjort.

I den iver man har haft för att se till att The Pirate Bay skall dömas, så har jag dratts med. Bevis eller ej. Det är uppenbart om man ser till domstolsbeslutet att man haft inställningen att jag skall dömas och sedan försökt hitta någon handling att döma mig för. Att den polismannen som jobbade åt min motpart i målet, tillika politiska motståndare, har kunnat utreda alla datorer i detalj förutom de som gäller mig gör såklart att jag inte riktigt kan se på detta som att jag ens haft en ärlig chans. Att det finns jäviga domare som får välja vilka han vill döma är en fars. Dessa människor i det svenska rättsväsendet har fått utöva den makt som allmänheten gett dem förtroende till, och de har gjort det på ett sådant sätt att jag hoppas de skäms för resten av sina liv. De är regelrätt korrupta och kriminella människor.

Istället vill jag avsluta mitt långa brev med mina reflektioner av det hela. Jag vet att jag har kommit till en punkt där jag har mindre än en promilles chans att slippa undan ett straff. Att slippa få sitta inspärrad för brott som jag inte gjort. Brott som dessutom inte ens begåtts. Brott som säkerligen inte ens är ett brott till att börja med, om de hade begåtts, och som om de hade begåtts inte hade begåtts av mig. Det är en bisarr situation hur långt bort jag är från att ha någon straffskuld. Ändå måste jag sitta några månader inlåst, på en klass 2 anstalt eftersom det anses föreligga risk att jag skall återupprepa dessa brott, brott som inte begåtts, för närmare 7 år sedan. Brott som, om de skall begås, kräver tillgång till höghastighetsinternet, fysiska maskiner, datahallar och liknande. Brott som inte behöver begås, eftersom man inte använder sådan teknik längre. Och när jag kommit ut från anstalten, där jag säkerligen kommer att bli ännu mer bitter över situationen, så har jag en ekonomisk skuld på, än så länge, 100 miljoner kronor. Pengar som är rena fantasisummor, som skall “kompensera” för den medhjälp till medhjälp till möjligt brott som jag skall ha begått genom att ha gjort saker som inte skett. En ekonomisk skuld till några av världens rikaste företag. En skuld som i stort sett betyder att jag inte har en framtid i Sverige som land om jag vill kunna leva på något annat än brödsmulor eller vänners välvilja. Denna skuld är som att bli utvisad. Jag kommer behöva bli en ekonomisk flykting från Sverige.

Denna bisarra situation är något som myndigheter i Sverige blundar för. Det är en skymf mot allt det rättsväsendet skall stå för. Det är en skam för hela befolkningen. En befolkning som inte ens delar åsikterna till de lagar som hänvisas till i fallet jag är dömd i. Och det är dessa saker jag vill att vi alla ska få nåd ifrån. Inte bara jag, utan svenska befolkningen. Förtroendet som gått försvunnet med all jävighet, all uppenbar korruption, ministerstyret som aldrig blev utrett, alla fula taktiker som använts för att tillfredsställa en maktfullkomlig handelspartner. Sveriges rättsväsende har sålt ut enskilda individer. Så skall det inte vara i en demokrati.

Ge sveriges folk nåd från denna korruption.

357 comments ↓

#1 airzor on 07.04.12 at 15:42

bra skrivet, intressant och sorgligt att läsa

#2 LupusRex on 07.04.12 at 15:53

Vackert skrivet! Hoppas det kommer in i rätt öron.

#3 Mikael "MMN-o" Nordfeldth on 07.04.12 at 15:56

Stå på dig!

#4 Klas on 07.04.12 at 16:05

Den dumme är säker på sin sak medan den kloke är full av tvivel. Det är inte så svårt att tänka sig hur stensäkra alla instanser var på att ni skulle bli dömda för i alla fall något. Att ekonomiskt skuldbelägga någon som de har gjort i ert fall är deras bästa alternativ för att få någon ur spel när de inte kan motivera ett längre fängelsestraff.

En annan sak som är sjuk är att senatorerna i den amerikanska kongressen sitter och antecknar i sina skrivhäften samtidigt som de anställer folk för att “ge dem information om internet”.

2012…

#5 Johan on 07.04.12 at 16:44

Hela historien stinker! Stå på dig, du har ett större stöd än du anar.

#6 Claes on 07.04.12 at 16:50

Detta är helt sjukt. Jag visste att det var skumma grejer som hänt, men det här tar ju priset!
Stå på dig, annars kan vi ju alltid köra en kupp mot rättsväsendet i Sverige…

#7 Aki on 07.04.12 at 16:58

Började gråta i slutet. Stå på dig. Vi kan inte göra annat än att hoppas på det bästa, och se till att denna fars aldrig sker igen.

#8 Sara on 07.04.12 at 17:16

Fy va hemskt! Trodde inte det va så sjukt som det lät från början…

#9 Christer on 07.04.12 at 17:17

Mycket välformulerat brev.

Hela den här farsen är så pinsam på alla håll och kanter att man vet inte vart man ska ta vägen.

Håller tummarna, även om jag vet att det är extremt osannolikt att någon av maktens män tar sitt förnuft tillfånga.

#10 Björn on 07.04.12 at 17:20

Det är sånt här som man bygger filmmanus på. Där slutar det lyckligt. Jag hoppas för allas del att det gör det här också.

#11 Jörgen on 07.04.12 at 17:24

Sjukt va illa, viste att sveriges rättsystem va lite *snett* men detta är ju för fan sinnessjukt!
men vad kan man göra? dom som kan göra något stöttar ju klart och tydligt detta! så ja gör min del, jag delar detta på facebook, förhoppningsvis blir det stort nog så du får stöd från någon högt sittande person!

#12 Fredrik on 07.04.12 at 17:30

Sjukt bra skrivet, att det bara kan ske sånna grejjer i sverige är bara sjukt.

Blev mycket rörd och hoppas verkligen att det händer nått med fallet.

Stå på dig!

#13 Ohuru on 07.04.12 at 17:44

Heeelt sjukt,jag som trodde benhårt på den svenska rättsväsendet,här får alla säga sitt,men det blev tvärtom ni blev tagna utan tvivel.De som borde åtalas är ju nämndemännen och framför allt förhörsledaren vilken Ä…ckl.lycka till….

#14 nilla on 07.04.12 at 18:04

flyyyyyyyyyyyyy! varför stanna i ett land som inte står upp för sina med medborgare. Sveriges politik är så osvensk. Det ända de vill är att vara som USA och de kommer att svika alla för att nå dit. Så obehagligt. Din historia är skrämmande men ack så sann. Fler och fler berättelser som gör att det käns som man bor i ett land där ingen bryr sej om annat än makt och pengar.

#15 nilla on 07.04.12 at 18:05

Bor inte länge i Sverige själv och är väldigt tacksam för det.

#16 Rick Falkvinge on 07.04.12 at 18:13

Ok, det här behöver jag översätta och publicera…

#17 Rick Falkvinge on 07.04.12 at 18:14

Jag vet inte om jag kan göra något mer för att du ska få upprättelse i den här sörjan, Brokep, men jag kan i alla fall se till att världen ser din berättelse. (Det har du iofs kapacitet att göra själv också. Men ändå. Mitt i soppan vill jag känna att jag gör något.)

#18 Malin on 07.04.12 at 18:21

Riktigt bra skrivet och sorgligt att läsa! Stå på dig, det ska inte få gå till såhär! Hoppas att rätt personer läser detta och att rättvisa skipas!

#19 Riktigt bra skrivet on 07.04.12 at 18:31

Det är så sjukt att det har blivit så här.. :/

#20 Nådeansökan « Paleolite on 07.04.12 at 18:37

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ July 4, 2012, 8:37 pm | Category: Allmänt […]

#21 allemand on 07.04.12 at 18:37

Sverige är på väg att kapsejsa inte bara på ett sätt. Lider med dig i den här sörjan av rättsövergrepp.

#22 E on 07.04.12 at 18:46

All min kärlek till dig denna dag.

#23 DanielH on 07.04.12 at 19:21

Allt det här visste jag redan men det blir väldigt konkret när man läser det såhär. Sorligt, tragiskt och absolut inte värdigt Sveriges rike. I en bananrepublik kanske men här? Kommer rösta på Piratpartiet nästa val.

#24 En av de fällda i åtalet mot The Pirate Bay berättar sin historia | Newsbase.se on 07.04.12 at 19:26

[…] Läs hela brevet på hans blogg här.. Nyheter rättshaveri, skandal, Sverige, The pirate bay ← Drömmål från halva plan – sedan utbuad […]

#25 Christina Blomqvist on 07.04.12 at 19:26

Dömd pga myndigheternas okunskap. En förfärlig situation.

#26 Mind on 07.04.12 at 19:32

Jag har personlig erfarenhet av hur rättsystemet i Sverige är fullkomligt värdelöst och korrupt, hur domar sker t.o.m trots att hård teknisk bevisning finns för det motsatta. Tror jag vet hur du känner dig. Stå på dig!!

/Micke

#27 Jessica on 07.04.12 at 19:37

Väldigt bra skrivet, tack för att du delar med dig av detta. Jag håller tummarna för att din nådeansökan uppmärksammas stort, och hjälper dig att sprida din historia vidare. Det är tyvärr det mesta jag kan göra. Var stark!

#28 laxsill on 07.04.12 at 19:45

Att sådana här saker händer personer som dig visar hur jäkla ond världen är. Om jag kan göra något för dig, så säg till! Du har allt stöd jag kan ge dig.

#29 Johan on 07.04.12 at 19:47

Intressant och väl skrivet. Obehagligt alltihop!

#30 Anonymous on 07.04.12 at 20:23

[…] […]

#31 Matte on 07.04.12 at 20:29

Sverige känns inte speciellt fantastiskt efter att ha läst detta blogginlägg. Jag hoppas att jag själv aldrig hamnar i rättvisemaskineriets skeva kvarnar om det kan gå till på detta sätt. Friad eller fälld? Som att spela roulette.

#32 Nåd « tubesnakeboogie on 07.04.12 at 20:56

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#33 Peter Sunde ber om nåd | WHTEVR on 07.04.12 at 21:02

[…] Det här är bara så tråkigt att läsa. […]

#34 Tobias on 07.04.12 at 21:11

Sjukt bra att du skriver det här, men jag tänkte att jag skulle fråga; hur står det till med källor på allt det du påstår här?

#35 peter on 07.04.12 at 21:13

#34.
Det finns källor till varenda grej. Det var inte tänkt att läggas i HTML-format så jag brydde mig inte om att länka saker. Det mesta har varit i svensk mainstream press om du letar.

Alla andra: tack för allt stöd!

#36 Jesper Jarl on 07.04.12 at 21:14

Gripande historia, vi får alla hoppas att den får ett bättre slut än som befaras!

#37 Internetcensur, Befria internet, Stoppa internetcensuren − Rättsröta i Sverige on 07.04.12 at 21:16

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#38 Stefan on 07.04.12 at 21:17

Inget förvånar mig i ett land som uppfinner ordet ” vänskapskorruption”.

Jävla soppa. Stå på dig.

#39 Niffe on 07.04.12 at 21:35

Tarogd pa slutet. Sitter pa andra sidan jorden och sorjer for sverige. Tack for att du gor detta, och tack for att du inte ger upp.

#40 TORD BJÖRK on 07.04.12 at 21:49

Fantastisk underbar genomgång. Ett viktigt steg i kampen för att återupprätta demokratin och rättsstaten. Samma förfall av rättststen skedde efter Göteborgskravallerna 2001. Jag var vittne i den sista rättegången som hölls i Helsingfors. Domarna fick alla att skratta åt svenskt rättsväsende. När de fick se videos om allt våld i Göteborg undrade domarna i Finland lakoniskt, var är de åtalade? För exakt samma handlingar som i Sverige lett till fängelsedom så ledde det i Finland till friande dom. Svenskt rättväsende måste befrias från korruption i karriaristers, ministrars och USA:s intressen. Dags att ordna en domstol som dömer karräristerna och ministrarna till 100 miljoner i böter + skadestånd till oskyldigt dömda för att ha förstört det svenska rättväsendet.

#41 Helene on 07.04.12 at 21:50

Man känner en sån avsky för rättssystemet, men framför allt så känner jag med Dig. Är det något vi kan göra, skriva på internet för att lindra om än bara så lite?

#42 Fredrik Näs on 07.04.12 at 22:01

Jag vet inte vad jag ska säga i allt det här, det känns inte som det spelar någon roll vad specifikt jag säger, mer att så många som möjligt borde yttra sina tankar om detta.

Jag känner en så enorm avsmak växer inom mig för svenskt rättsväsen, det känns som att det här ska inte få hända i moraliska Sverige, landet med knätofsar och små grodorna som ses av stora delar av världen som ett föregångsland.

Att det gick som det gjorde i tingsrätten må vara en sak, men att det inte rättades upp i hovrätten känns otroligt obehagligt. Hur kan man döma en person utan något som helst bevis, bevis som ska utan tvivel binda en person till brott?

Känns betryggande att man inte bor i Sverige längre, inte för att jag tror att det är så pass stor skillnad här i Norge, men det är väl alltid något.

Stå på dig, någonstans måste det här lösa sig, folk kan inte acceptera att staten skapar sina egna regler för att det passar utlandskontakter.

-Fredrik Näs

#43 Rob on 07.04.12 at 22:08

Jag kan inte säga att jag är förvånad, jag hade en känsla av att något inte stod rätt till. Jag följde domen på internet för det mesta, men det här var ju verkligen ingenting jag kunde se/läsa om.

Människor är självisk i sin natur, ju mer makt man har, desto mer makt vill man ha. Att ha kontroll, att tysta andra, att förstöra andra människors liv – är helt bisarr.

Det är precis som Kim Dotcom, (Founder of Megaupload), fälld för ett brott, som också fick 50 års fängelse – vars lag inte ägt i kraft.

Är det det här vi kallar för rättvisa? Där människors liv anses mindre värdiga än andra människors förmögenhet? Patetiskt.

Stå på dig! Det är tack vare dig, och detta meddelande, där folk fångar upp ögonen för en sådan här korruption.
Länge leve fildelningen!

#44 Arne Lidmark on 07.04.12 at 22:13

Tack för allt du gjort. Jag tror inte att ditt arbete och ditt lidande har varit förgäves. Du är den nya tidens hjälte som kommer att hyllas av den unga generationen.
Först när missförhållanden kommer till allmän kännedom kan de rättas till.

#45 ErikTh on 07.04.12 at 22:16

Väl skrivet. Hela rättsprocessen verkar ha varit en fars. Jag hoppas för din skull och för min egen tro på samhället att någon skicklig grävande reporter tar sig an att uppmärksamma historien och att någon större tidning vågar publicera resultatet.

#46 Erik on 07.04.12 at 22:27

Sprid till så många ni kan!
Detta har varit en jävla cirkus sen dag 1!

#47 Faidros on 07.04.12 at 22:27

Vad kan man säga?

Världen är vansinnig.

#48 Peter Sunde Kolmisoppi publicerar nådeansökan i Pirate Bay-målet « Itnyheter.nu on 07.04.12 at 22:28

[…] efter att tingsrättens dom befästs också i hovrätten. Han passade även på att publicera hela nådeansökan på sin egen blogg där han även skriver om det svar han idag fick från Riksåklagaren angående […]

#49 Joe Falk on 07.04.12 at 22:29

Ska jag vara helt ärlig är jag inte direkt imponerad av din nådeansökan, du borde kunna gjort något mycket bättre. Det jag saknar är det formella språket och de juridiska termerna som du borde använt när du försöker bevisa din oskuld. Nu är det snarare upplagt som en snyfthistoria på din blogg. Du har antagligen väldigt låg sannolikhet på att få din nådeansökan beviljad, men dina odds lär knappast ha förbättras iom det här brevet.

Om vi förutsätter att det du skriver stämmer, så låter dina två första åtalspunkter väldigt konstiga, i synnerhet den om ‘genrer’. Jag får inte riktigt ihop på vilket sätt det är straffbart att välja vilka genrer en tracker ska använda sig av (möjligtvis ett väldigt långsökt ‘medhjälp till upphovsrättbrott’). Skulle väldigt gärna läsa vad man skriver i domen mot dig angående detta.

Missförstå mig inte, jag gillar The Pirate Bay och dig, men tycker du borde kunna tagit tillvara på den här möjligheten bättre. Hoppas du sitter av straffet och efter avtjänat straff kommer ut och fortsätter hålla eran tracker aktiv. Det finns i dagsläget en hel del alternativ till eran sida, men skulle ni tas ner permanent så finns det en stor risk att många andra sidor tas ner i ren rädsla.

Jag skulle vilja engagera mig mot hur APB, polisen och hela rättsväsendet hanterar immateriella brott. Tycker bl.a. att det är skumt att en extern organisation (APB) kan få ta över polisens arbete. Detta möjliggör att APB kan få provocera fram brott, vilket polisen inte får. Polisen får i sin sida ta emot bevis som APB lyckats ta fram på tvivelaktigt vis (exempel på detta är tillslaget mot SVENNE/REDCROSS). Eller som dina historier i inlägget här ovanför om Jim Keyzer och nämndemän som är jäviga. Sådant gör mig upprörd och engagerad, men vet inte riktigt var jag kan engagera mig.

Oavsett vad så vill jag önska dig lycka till, Peter!

#50 Tobias on 07.04.12 at 22:35

Jag kan inte förstå att detta händer i ett land som Sverige. Det är åt helvete. Man kände dock på sig att det som hänt skulle hända, även fast det inte fanns några hårda bevis för det hela. Jag tycker det är en skam för det svenska rättsväsendet att det hände, och tycker att de gamla gubbarna som sitter i rättsväsendet kan skaffa sig hårdare bevis på att skärmdumpar inte är bevis på att något har använts.

Jag får hoppas att ditt liv vänder och att allting ordnar sig. För detta är korruption så det smäller om det.

#51 bissniss.se on 07.04.12 at 23:32

Bra beskrivet. Som sagt framstår det som lite absurt.

#52 Joe on 07.04.12 at 23:35

Vet, att om du väljer att stanna i Sverige, så kommer du kunna leva långt från “brödsmulor från vänner”. Det är många av oss som minns din hjältegärning, och står det i vår makt att giva, så kommer du att få det.

#53 Patric on 07.04.12 at 23:37

Detta är sjukt.. Vad kan jag som enkel medborgare göra för att protestera mot detta lagvidriga brott som begåtts mot dig? Förtom att rösta på piratpartiet då, såklart.

jag står bakom dig och vill hjälpa till. Hjälp mig att hjälpa

#54 Nicke on 07.04.12 at 23:40

Bra skrivet!

Det är synd att det är skriven i affekt dock, men i din situation är det otroligt svårt att inte skriva så. Men eftersom det är skrivet i affekt är det många saker som skrivs som saknar referenser och som är tydliga felaktigheter. Som “några veckor senare var det val och inga unga människor ville längre rösta på de sittande socialdemokraterna”.

Det hade varit jätteviktigt att du har referenser för precis allt du säger och att du inte säger något som är felaktigt.

#55 Mats on 07.05.12 at 01:34

Finns detta på engelska nånstans, vet att det är många utanför Sverige som är intresserade. Om inte, är det ok om man översätter?

#56 Tomas Östling on 07.05.12 at 03:54

Peter!
Väl skrivet inlägg, mitt i Almedalsveckan (och på USAs nationaldag, land of the free and the home of the brave).

Hoppas det ekar ut över världen.

Vet inte om det går att driva arbetet med en formell nådeansökan vidare, om det är juridisk möjligt. Du verkar uppgiven på den här punkten, kanske för att du vet allt om nådeansökningar, till skillnad från oss andra.

Ta i så fall feedbacken från #49 och #53 på allvar, skriv sakligt och juridisk superkorrekt. Tala med präster på latin och bönder på bönders vis, lixom.

Lycka till!

#57 Heintron on 07.05.12 at 05:40

Tyvärr är Sverige fullt av liknande exempel. Polisen är värdelös när den behöver vara kompetent, se palme mordet. Polisen försöker sätta dit någon när någon behöver göra karriär, se Quick fallet. Jag kan sätta mycket på att Magns inte är skyldig till allt de anklagar honom för, men han är ett passande offer. Akta er jävligt noga för att hamna i skottgluggarna på vårat “rättsväsende”.

#58 Cem on 07.05.12 at 05:54

Hej!
lider med dig! Tror att enda sättet för dig att få någon form av rimlig rättvisa är att sprida budskapet. Bara att höra av dig så fixar jag översättning till 3-4 språk..

#59 BvW on 07.05.12 at 06:28

I Sverige så har den Fria Bevisningen och det rundhänta utmätandet av rättvisa alltså gått så långt att man kan åka dit trots uppenbara formfel. Åtal och domar där formfel begåtts måste kunna tas upp som särskilda besvär, till den konstitutionsdomstol som inte finns idag, om så skall till. Och om formfel begåtts så skall domen ogiltigförklaras. Hur skall åklagare och poliser annars ges incitament att inte ta genvägar och göra det enkelt för sig?

#60 jolt on 07.05.12 at 06:45

brokep FTW! Bra skrivet, tråkigt att läsa :(

#61 Anders Grandt on 07.05.12 at 06:46

Det är med stor uppgivenhet jag läser detta. Mycket bra skrivet och jag hoppas det får stor spridning. Det största rättshaveriet i svensk historia är ett faktum.

#62 Acke on 07.05.12 at 07:04

På mig låter det som ett solklart fall av jäv från Jim Keyzers sida och han borde ha kopplats bort från fallet i samma stund han tackade ja till arbete hos “andra sidan” i utredningen. Är saken polisänmäld? Som svensk kan jag inget annat än skämmas över den ruttenhet som finns i det svenska rättsväsendet. En apparat som mest liknar något i en banan-diktatur uppdiktad av nöjesindustrin. Det vidrigaste av allt är att ingen av de som så tydligt missbrukat sina yrkesroller aldrig kommer straffas för det då rättsväsendet har större intresse av att inte driva denna fråga. Ett sådant ärende skulle bara vara pinsamt för övriga i rättsväsendet och antagligen också vända upp en och annan händelse av liknande art. Personligen anser jag att alla de inblandade som gjort så grova fel ska ställas inför rätta för sitt missbruk av rättsapparaten och om de finns skyldiga dömas och fråntas fortsatt möjlighet att återupprepa dessa vidriga handlingar. Men det kommer aldrig ske, deras kollegor kommer skydda dem från det.

#63 Mattias on 07.05.12 at 07:16

Avsmak. Idioti. Många ord kan förklara Sveriges rättsväsende.

Önskar dig all lycka till.

#64 Johannes on 07.05.12 at 07:30

Det här känns ju mer som en skenrättegång i ett demokratiskt sunt land som Burma, Kuba eller i det gamla Sovjet. Det är ju helt patetiskt, jag hoppas innerligt att någon på justitiedepartementet INTE sitter som mutad eller “övertalad” att hålla tyst som kan snappa upp det här fallet.

#65 Mattias Petter Johansson on 07.05.12 at 08:10

Utelämnande och rakt. Ugh. Nån borde göra film av detta.

#66 Tänk att vara skyldig 100 miljoner on 07.05.12 at 08:12

[…] Tweet var flattr_uid = "30"; var flattr_tle = "Tänk att vara skyldig 100 miljoner"; var flattr_cat = "text"; var flattr_url = "http://nikkelin.se/2012/07/05/tank-att-vara-skyldig-100-miljoner/"; EmailKänslan måste bara vara obegriplig. Läs Peter Sundes "nådeansökan". Den delas kors och tvärs sedan han skrev den igår och jag hoppas att folk även läser den ordentligt. Historien är bara för märklig för att inte uppmärksammas vidare. #tpb  http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#67 Sissela on 07.05.12 at 08:13

Riktigt riktigt bra skrivet. Jag förstår hur orättvist hela detta fallet var. Kom ihåg att du har 99,8% av Sveriges befolkning som stöttar och hejar på dig!

#68 Diana on 07.05.12 at 08:16

Du har mitt stöd. Vi står bakom dig i detta! Jag önskar dig all lycka och att vi kan hjälpa på något sätt.

Jag ska definitivt sprida vidare detta brevet.

#69 Det här är sjukt on 07.05.12 at 08:20

Vi måste fixa något som kombaterar det här skitet, det ska inte få hända i lilla sverige att big brother ska kunna bara styra sådär när han blickar lite snett.
Tar heller och låser ut USA så dom blir en kuba versions som har tillgång till bara kina istället så ska vi se hur dom gillar det.

#70 Bejje on 07.05.12 at 08:26

Måste säga att det där var mycket bra skrivet. Som du säger så är chansen att slippa straff otroligt liten, men om någon ansökan skulle ha en chans så är det denna.

Det är skamligt att rättsväsendet ska fungera som du beskriver. När straffet är så pass hårt som det är tillsammans med enorma skadestånd så borde man kunna kräva starka bevis på de påstådda brotten. Att anta saker och inte kunna bevisa det är tydligen sånt som sätter folk bakom lås och bom i Sverige. Skamligt! Mycket skamligt!

#71 TobiasA on 07.05.12 at 08:43

Ge inte upp, Peter. Det Svenska folket vet att vad som har gjorts är fel, äckligt och straffbart. För eller senare så vänder detta och då ser det inte så ljust ut för Jim och de andra good ol’ boys.

#72 HK on 07.05.12 at 08:49

Det är rätt uppenbart att allt det som hänt är ett spel för galleriet. Farsen är ett faktum då rena formfel begåtts gång på gång för att inte nämna allt jäv. Det här rättsfallet borde gå till Högsta Domstolen för att ställa allt till rätta och om det i Sverige hade funnits en konstitutionsdomstol så hade de behövt slå alla jäviga på fingrarna och se till att rättssäkerheten uppfylls.

Du har utsetts till syndabock och får ta hela smällen, men oroa dig inte. Det finns gott om jobb för dig, utanför Sveriges gränser. Sverige är bara ett väldigt litet land i norra Europa med världens högsta skattesatser.

Vi har tyvärr många lagar och regler som ger staten klara fördelar över individen när det gäller “brott”. Med “brott” menar jag händelser som enkelt kan förklaras utan att vara brott enligt lagens mening men som en del statliga myndigheter hellre vill se som lagbrott.

Som företagare har jag fått möjligheten att lära mig mer om Sveriges rikes lag då vi har en myndighet som kan härja fritt och agera tipsare, polis, utredare, åklagare och domare samtidigt. Jag pratar om det svenska Skatteverket. Jag är medlem i Företagarförbundet och får deras tidskrift ner i brevlådan varje månad. Däri kan man alltid läsa historier där oskyldiga människor har fått smaka på Skatteverkets godtycklighet med ekonomiska kriser som följd för den enskilde individen. För det är ofta de små som det trampas på. Stora bolag som har råd med egna advokater kan enkelt lyfta ut vinsterna till skatteparadis vilket inte individen kan.

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att SÅNT HÄR HÄNDER HELA TIDEN i dagens Sverige. Det är bara det att det är så få som vet om det. Om de som vet om det har sällan tid eller energi att driva en kampanj om det.

Kanske kan Piratpartiet anamma idén om att driva en starkt företagsvänlig politik och på köpet lobbar för att få ut mer unga i arbete?

Minska den offentliga sektorn, sänk skatterna och få ut mer folk i arbete!

#73 daniel on 07.05.12 at 08:58

Skuffande og obehaglig lesning. Syns at det dritt.
Peter håpas du skriver detta på engelsk og, Skicka till ale nyhetsbyråer.

Syns att sverige e lakajer før Usa i politik, Ekonomi, Socialstruktur og finner det avskyvært. Stå på deg og håpas du får den hjelp som trengs.

/Daniel

#74 Bernhard on 07.05.12 at 09:01

Sverige är ändå inget att ha. Och dom förtjänar inte bra personer som dig. ^^;

#75 Sunde betalar priset för piraternas triumfer | Kulturbloggen | SvD on 07.05.12 at 09:08

[…] Just nu sprids ett blogginlägg som en löpeld genom sociala medier. Peter Sunde, en gång i tiden Pirate bays ansikte utåt, har […]

#76 Simon on 07.05.12 at 09:12

Översättning till engelska och sprid!

#77 Bejje on 07.05.12 at 09:18

Vissa delar i detta påminner om när jag blev dömd för bedrägeri för många år sedan. “Brottet” i sig skedde runt 1996 när jag och några vänner fick tag i uppkopplingsuppgifter för modemanslutningar som vi sedan nyttjade till att surfa gratis för på andras bekostnad.

Detta är så klart fel och det insåg vi. Dock blev vi dömda på helt fel grunder. Min advokat la fram liknande fall och jämförde det med att om man hoppar på ett tåg och försöker åka gratis så kan detta aldrig dömas till bedrägeri eftersom motparten inte kan anses ha orsakats ekonomisk skada. Han nämnde att den extra vikt min kropp sätter på tåget medför inget extra slitage varken på tåg eller järnväg och därför kan inget skadestånd vara rimligt.

På samma sätt bedömde han mitt fall, d.v.s. att motparten som var internetleverantören Utfors knappast har åsamkats någon ekonomisk skada genom att jag surfat genom deras modempoler utan lov. Visserligen hade fortfarande privatpersoner fått räkningar som de inte skulle få, men det var inte dom som var min motpart, det var Utfors, och Utförs hade inte lidit någon ekonomisk förlust av det vi gjorde. Ändå blev vi dömda för bedrägeri med böter för något som Utfors inte förlorat på.

#78 Durandal on 07.05.12 at 09:18

När jag först fick reda på att TPB hade blivit raidat kände jag direkt att det var något fel. Felet var att makt gjorde att svenska politiker, poliser och juridiska personer blev korrupta och förstörde en hel generations syn på rättsamhället.

Jag tycker synd om dig som fallit offer för en maskin som är så otroligt maktfull och stor att det är svårt att se gränserna för vad de kan göra härnäst. Du ska dock veta att det finns väldigt många som stödjer dig och personer som jobbar för samma saker som du. Vi finns lite överallt och vi kommer inte överge våra medmänniskor i första taget!

#79 Calle Sirén on 07.05.12 at 09:19

Varenda fiber i min kropp värker när jag läser det här – Blir så otroligt förbannad på deras okunskap och brist på förståelse för den moderna världen.

Jag kommer hjälpa dig att dela din Nådeansökan och Flattr:a.

// Calle Sirén

#80 Deni Aganovic on 07.05.12 at 09:37

Jag följde fallet så noggrant jag kunde och kommer ihåg min egen besvikelse över rättssystemet. Jag kan inte tänka mig hur besviken du känner dig.

Det vi som TPB-användare och anhängare kan göra är att dela ditt blogginlägg i våra nätverk och förhoppningsvis få en mediaexponering som kan vara till din fördel, det har hänt förr och det kommer hända igen.

Jag hoppas innerligt att du och alla andra åtalade klarar detta, jag delar med mig av din nådeansökan till alla jag känner.

//Deni Aganovic

#81 goonzo on 07.05.12 at 09:44

Det är helt sjukt om inte detta domstolsbeslut rivs upp för att du ska få upprättelse.
Vem/Vilka ska jag/vi maila för att hjälpa till? Riksåklagaren?

#82 Martin on 07.05.12 at 09:52

Kan inte förstå att de kommer undan med det. Det är otäckt när de som begår de värsta brotten är de som bygger upp rättsväsendet. Att utföra sanktioner mot handel mellan länder brukar användas vid misstanke om kärnvapenproduktion. Men USA har lyckats skrämma Sverige och Du är ett offer för att de styrande i Sverige inte har ryggrad och integritet nog, utan drar ner byxorna när USA står utanför dörren. Det är tragiskt och jag förstår de som gömmer sig på ambassader när Sverige inte ens kan ge löfte om att inte utvisa personer.

Jag önskar all dig lycka till men förstår att det känns mörk när det fått gå så långt som gjort, är botten nådd än i svenskt rättsväsende?

#83 En skam för Svenskt rättsväsende | on 07.05.12 at 09:53

[…] – Copy me happy […]

#84 Klas Ahlberg on 07.05.12 at 09:59

Mår riktigt illa av att läsa detta och undrar svagt vad som går att göra åt denna rättsröta som har låtit sig smyga in i Sverige.

#85 Mamahaj on 07.05.12 at 10:01

Detta är verkligen inte värdigt vad vi kallar svenk rätttvisa.
hur kan detta hända i ett såpass välutvecklat land?

Jag hoppas detta läses av rätt personer (inte bara oss som inte kan göra något åt din situation) som tar till sig det du skriver och inte bara skiter i det.

Ruskigt bra skrivet dessutom!

Lycka till!

#86 J on 07.05.12 at 10:17

SÅ jävla sjukt, får lite Orwell “1984” vibbar…men ge för fan inte upp! De du målar upp nu visar på att det är något som är rejält fel i vårt rättsystem. Att ändra detta tar dock troligen en jävla tid, speciellt när det är äldre gamla stolta gubbar som inte vill lägga ifrån sig sin maktfunktion (och lön). Men fortsätt att jävlas tillbaka och ge inte upp, en förändring börjar ofta sakta, men verkar lite som om du påbörjat en nu…:) Lycka till!

#87 Superman on 07.05.12 at 10:19

Aaah, hade lyckats glömma stora delar av historien sedan rättegången.

Skitarg nu igen.

Skiiiiit vad förbannad man blir.

Skiiiiiit.

#88 Ante on 07.05.12 at 10:21

Om det du skriver är sant så är det tragiskt och oacceptabelt!
Jag hoppas att du personligen får rättning i felgreppen, som ju är oerhörda.

Dock saknar jag sympatier för stöld av andras tjänster/produkter, alternativt medhjälp till stöld av andras tjänster/produkter, vilket är vad ni sysslat med.

#89 Einar on 07.05.12 at 10:25

Vidrigt. Fullständigt genomvidrigt. Skulle TPB kunna sätta upp en doneringsaktion för Peter för att få ihop dessa 100 mille? Alla våldtäkter av demokratin på detta sätt sköts bäst genom att trycka upp i ansiktet på de som genomfört den att det inte påverkade något öht, precis som TPB kom upp igen efter 2 dagar så borde vi kunna skramla ihop dessa 100 mille på rätt kort tid. Jag kan skänka en 100ing eller så, behöver bara 999,999 personer till så är vi hemma… Bara lilla Sverige skulle lätt kunna skramla fram dessa pengar!

~ Einar

#90 Eva on 07.05.12 at 10:42

Håller med Einar, låt oss göra en Ai Wei Wei-insats.
Peter, jag sprider ditt brev vidare och hoppas på folks engagemang. Lycka till!

#91 Gustav Wetter on 07.05.12 at 10:47

Jag kommer göra min del i att återupprätta förtroendet för svensk domstol och lagstiftande församling. Det bästa sättet är att se till att piratrörelsens politiska gren får plats i riksdagen.

Rösta på Piratpartiet, hjälp oss på gator och torg, det är det jag vill be alla som läser Peters berättelse att göra.

#92 Roland on 07.05.12 at 10:54

Rättsröta är dagens ledord i sammanhanget!

#93 Simon on 07.05.12 at 10:56

Jag hoppas innerligt att din nådeansökan tas på allvar och på något sätt kan ge ringar på vattnet. Du fick i alla fall mig att förstå det här fallet en gång för alla. Riktigt vidrigt beteende av de inblandande domare osv. Må dom brinna i helvetet!

Tack och lycka till!

#94 Johan on 07.05.12 at 11:01

Helt tokigt.
Var är Janne Josefsson när man behöver honom, eller Sverker för den delen…

#95 Panchi on 07.05.12 at 11:04

Stå på DIG! Det svenska rättsväsendet har gjort fel i att tro att man kan göra exempel av dig och dina vänner. Stå på er.
Länge leve The Pirate Bay!
Länge leve fri information!

#96 Thomas on 07.05.12 at 11:08

Fallet är unikt och med liknelser så ser man hur bekymrat dåligt ärendet är behandlat.

Bankerna kan göra stora pengar nu när det visar sig att en bilverkstad har gjort service på på bankrånarnas bil så att de kunde genomföra rånet utan bekymmer och därmed medverkat till att att rånet kunde genomföras problemfritt. Eller är det möjligtvis revisorn till bilverkstaden som skall dömas för medhjälp till medhjälp för eventuellt brott som kanske skulle begås. hmm 40 000 000 låter som ett lämpligt skadestånd för revisionsfirman :-)

Stå på dig, detta måste lösa sig till slut.

Kom ihåg att frihetskämpen Mandela satt länge i fängelse innan han blev symbol för Sydafrikas frihet och det är ett stort offer du gör som jag inte avundar men vi är många som kan få dra frihetens underbara andetag ute på cyberrymnden.

Kämpa!

#97 Anders on 07.05.12 at 11:15

Som en tidigare kommentator sa, så är detta ett utmärkt manus till en politisk thriller. Om det vore möjligt att hitta någon icke-korrumperad indie-filmare som skulle vara villig att göra film av det hela så skulle det vara grymt.

Annars går det ju att skriva en bok om det hela och på så sätt dra in pengar för att köpa sig fri. Eller finansiera ett liv i exil, om ni inte vill betala maffian.

#98 Suck on 07.05.12 at 11:20

Det är bara att resa utomlands till ett land utan utlämningsavtal och sen blåvägra betala din skuld. Du kommer ju leva ett bättre liv där än vad du någonsin kan här.

Eller så begär du skuldsanering från kronofogden. Du måste ju uppenbarligen uppdylla kraven ^^

Har du datorkompetens/programmeringskompetens så får du nog inga större problem med att hitta ett jobb.

I Sverige får man inte(trodde vi) dömmas till en skuld större än vad man har råd att betala. Därför ersättningar vid våldtäck och misshandel är så låga och varför andra myndigheter inte får dömma ut hur stora viten som helst.

#99 Bejje on 07.05.12 at 11:30

Håller med Einar. Det bästa sättet att visa dom hur fel vi tycker att det här är, är genom att så många som möjligt går ihop och hjälper peter med pengarna. På så sätt får mediamaffian reda på att vi står på hans sida och vi är villiga att “trolla bort” eventuella straff dom kastar efter oskyldiga människor.

#100 Anders Johansson on 07.05.12 at 11:42

Håller tummarna!

#101 Dennis on 07.05.12 at 11:45

Jag har förstått att i domstol döms man inte efter vad som är ¨rättvist¨. De dömer efter vad lagen säger. Även om de själva tycker att lagen är orättvis/felaktig. Men det är tydligt att dom inte gjort det i detta fallet. Det är riktigt dåligt!

#102 Per on 07.05.12 at 11:53

Man blir ledsen av att läsa din historia och jag önskar dig all lycka. Stå på dig!

#103 Viking Vikingsson on 07.05.12 at 12:00

Stå på dig – vi är fler än många tror som genomskådat Sveriges svansande politiker för överhögheten i USA.
Tyvärr är alla av “nassmedias” godkända partier i Riksdagen, marionetter under den världsstyrande Rothschildklanen som helst vill stoppa internet och nu istället stryper det med alla regler de tvingar på oss att allt internetflöde skall sparas för att de skall kunna sätta dit folk de ser som upproriska mot deras maktstruktur.

#104 marcus on 07.05.12 at 12:05

Fan, det måste vara Otroligt jävla jobbigt och frustrerande att gå igenom det du gjort. Men please!! Stay strong för oss alla andra internet-användare!

Du har blivet en syndabock nu i och med att USA pressa Sverige att åtala dig/er. Men som det framgår i din text så har dom inte gjort ett speciellt bra jobb på att fälla dig/er. Allt är ett bräckligt korthus som står redo att falla bara vi blåser och lever jävel så mycket som möjligt!

Hur funkar det med EU-domstolen? Kan du överklaga där utan att gå igenom HD? Om inte kanske du ska fundera på att motstämma någon eller något? Stäm polisen som tog det nya jobbet? anmäl dommaren i tingsrätten? Kom på sätt att utnyttja JO eller liknande mydigheter, Skapa debatt om detta eller ditt fall, kontakta high profile personer som kan driva detta åt dig, Leif GW Person kanske? Vägra bli knullad, bli fucking arg och knulla tillbaka! :)

#105 Daniel on 07.05.12 at 12:08

Hoppas verkligen denna förskräckliga historien får ett bättre slut, det svenska rättsväsendet äcklar mig. Att de kan få lov att utföra sina uppdrag med sådan obefintlig kompetens är ofattbart.

Önskar dig all lycka Peter!

#106 Peter Sunde har skickat in en nådeansökan | Feber / Webb on 07.05.12 at 12:08

[…] av de företagen som stod bakom polisanmälningarna mot TPB.   tack till alla som tipsat blog.brokep.com + 8.75° Här ska The Pirate Bay-gänget avtjäna sina straff Och en klarar sig med […]

#107 Mike Trill on 07.05.12 at 12:16

Jag är inte förvånad. Ju högre upp man kommer i det svenska samhället desto mer korrupt och skitigt är det. Så tyvärr är vi alldeles för många som har för stor tilltro till “vårt” land och den demokrati som landet utger sig ha.

#108 Banankontakt on 07.05.12 at 12:18

Det sjuka är att svenska politiker inte uttalar sig om sin ståndpunkt i frågan och verkar sky den som pesten. Varför? Det vore naturligt att alla politiker vill komma till tals om detta och antingen försvara eller fördömma. Men istället stoppar de huvudet i sanden. Det är pinsamt!

#109 Oeurt on 07.05.12 at 12:18

Gör en IAMA på reddit, let’s get viral!

#110 Rickard Sjögren on 07.05.12 at 12:19

Fars va ordet… och en ren tragedi.
Ibland undrar man hur mycket faktiskt styre det finns kvar i statens händer, och hur mycket som ligger i kapitalismens marionettsträngar. Finns det ens något hopp kvar? Kan vi nå ett bättre samhälle via reformer, eller måste det ske med en revolution?

Det förvånar mig inte folk blundar för detta. Utsikterna för en framtid där vi konfronterar dessa problem är inte något många vågar tänka på.

#111 Jakob on 07.05.12 at 12:25

Det gör mig otroligt ledsen att läsa det du skriver, och jag fasar för att det hade kunnat vara jag – du har ju dömts för saker dina kompisar gjort. Och som inte är brott. Det kan jag också dömas för, för mina kompisar gör massor av lagliga saker.

#112 sebastian on 07.05.12 at 12:27

Otrolig historia. Bevisar bara hur fel samhället är. Lider med dig!! trots att jag inte har en susning om hur det kan kännas i ditt fall, vet jag exakt vad du pratar om!!! vet exakt vad du menar!! har själv blivit dömd för ett brott som jag aldrig har begått, trots att ” kärandens ” bevis talade till min fördel! och jag dessutom hade motbevis för att det egentligen var jag själv som var den utsatte, lades min utredning ner, trots bildbevis!! Det finns inget rättvist med varken rättssystemet eller med personer som sitter med makten för att döma en! stå på dig och kämpa för din rätt! håller med även föregående talare. tillsammans kan vi agera och hjälpa till!! tillsammans är vi starka!! im all in!! publicera konto numer så bidrar jag också! Peace

#113 Alexandra Rydholm on 07.05.12 at 12:31

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#114 Gone on 07.05.12 at 12:32

Vidrigt!

Tiden fägslad kan man ju inte hjälpa dig med men kapital kan man hjälpa dig med!

Är det 2 miljoner pers som är villiga att bidra så motsvarar det 50:-/pers. Det är en jävla hamburgermeny. Hur får man minst 2 miljoner att vilja betala för att skydda sina rättigheter. Gör sveriges största probono-kampanj!

#115 Daniel on 07.05.12 at 12:39

Fyfan Peter. Stå på dig! Detta är en skam för Sverige, som helt styrs av USA och skivbolagens intressen.

Håller med om detta med pengarna. Om skulden fortfarande står kvar så borde det läggas upp nån form av donationsfunktion (tänk typ kickstarter) på diverse sidor, där man kan hjälpa dig och de andra åtalade. Ni borde inte behöva betala en enda krona själva.

Skulden borde då vara borta inom kort, och det kommer att vara ett tydligt bevis på att vi alla står bakom dig/er för att bevisa er oskuld.

Kram.

#116 Mattias on 07.05.12 at 12:42

En ding-ding värld.

Stå på dig, ni har oturen att stå längst fram i leden, men det finns många som står bakom er som inte kommer låta det här ligga.

#117 Jesper Bylund on 07.05.12 at 12:42

Det är en bisarr historia från början till slut. Jag kan inte förstå hur någon instans på vägen har kunnat acceptera den här idiotin.

Jag håller med överstående om att jag gärna lägger pengar för att hjälpa dig om inte staten går med på nåd.

#118 Kjell Sortering on 07.05.12 at 12:51

Här jobbar vi visst med selektiv informationsspridning.

#119 Ann-Louise Jonsson on 07.05.12 at 12:53

Stå på dig, vi är med dig.

#120 Yvonne on 07.05.12 at 13:02

Kafka-Processen… Det här är sådan rättsröta att jag blir helt vimmelkantig! Men ändå inte förvånad. Sydkorea! Fint land va? Jag hoppas innerligt detta spids som en löpeld!
STORT lycka till!

#121 Augustin on 07.05.12 at 13:09

Ju vännen
Du är begåvat, men idioterna har det lika svårt, för konkurransen är så stort.
Jag skall funder på saken.
A.

#122 Emma Bergsten on 07.05.12 at 13:10

På vissa punkter så har jag aldrig riktigt varit på Pirate Bay’s sida. Däremot så är jag på din sida, med så mycket jävighet och aktivt motarbetande av din sak så har du inte fått den rättvisa du förtjänar. Vad gäller de böter du ska betala så kan jag inte säga annat än att det är skrämmande att de kan ålägga en person att betala en sådan fantasisumma. Som jag förstår saker så är din kunskap den som skulle kunna vara dessa företags räddning. Varför inte arbeta med dig istället för mot dig?

#123 Sleman on 07.05.12 at 13:16

Stå på dig! Kommer det upp en insamling har du även mitt ekonomiska stöd.

#124 Jonas Andersson on 07.05.12 at 13:19

Det lilla förtroendet jag hade för Sverige rättssäkerhet försvann 2000, så jag dömdes mot mitt nekande för ett brott som likt Peters saknade bevisning, vittne samt sannolikhet, på indicier.

Jag dömdes till 4 månaders fängelse, men på grund att jag inte tidigare varit straffad blev kunde jag omvandlat det till 120 timmar samhällstjänst och 3000 i böter. Med rädsla för att sättas i fängelse upp till 6 månader på samma grunder i hovrätten, överklaga jag aldrig.

2006 hade jag repat min ekonomi, och jag lyckades samla ihop tillräckligt mycket pengar för att flytta utomlands. Jag har betalat min “skuld” till Svenska samhället, och Jag kommer ALDRIG flytta tillbaka, aldrig stöda landet, men framför allt ALDRIG prata ett gott ord om landet. Att se Peters öde här påminner mig om hur bra detta valet var.

Du vet var jag bor Peter, kom ner =)

#125 Nugge on 07.05.12 at 13:21

Instämmer med Einar, en insamling vore absolut på sin plats och jag skulle med glädje offra en halv timlön för detta ändamål!

#126 Hannes on 07.05.12 at 13:23

Du kanske skulle fundera på att bli politiker! Tror många med mig hade röstat på dig.

#127 J. H. on 07.05.12 at 13:44

Hur det här ärendet har hanterats är bara rakt upp-och-ner pinsamt – ända från början.

Einar har en fin tanke, men då har vi samtidigt sagt att “okej, vi typ erkänner” för att ge dem det de vill ha, pengarna som är ett rent slag i luften…

#128 Ants Neo on 07.05.12 at 13:48

Bra skrivet och självklart stödjer jag med 100 kr eller det som behövs för att betala dina orättvisa böter!!

#129 Anders on 07.05.12 at 13:52

Om det är någon som slänger ihop en petition på Avaaz att Internetpionjärer fängslas i Sverige pga av politiska påtryckningar, så är jag bland de första att skriva under.

#130 Alexandra on 07.05.12 at 13:53

Ja du Peter Sunde jag vet inte vad jag ska säga, stum efter att ha läst. Delar din “nådeansökan” vidare och hoppas på att så många som möjligt läser den här mycket makabra berättelsen http://gazet.se/alexandrarydholm/?p=1830

Vänligen// Alexandra

#131 Brokeps nådeansökan. | poerty.org on 07.05.12 at 14:01

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#132 ellinor on 07.05.12 at 14:03

Gåshud! Sjukt att en en individ ska bli så fruktansvärd orättvist behandlad för att man ska sätta ett exempel. Sorgligt att Sveriges rättsystem är så svagt..

#133 Pontus Holmlund on 07.05.12 at 14:08

Sverige ska vara landet för frihet, Sverige ska vara neutralt. Hur neutralt är ett land som får order ifrån andra länder? Hur neutralt är ett land som gärna använder ett korrupt rättssystem för att kunna följa de order man får av andra länder? Inte det minsta neutralt eller fritt skulle jag säga.
Du har gjort mycket för att få världen att gå framåt i tekniken, det är dags att världen gör något för att du ska kunna gå framåt i livet. Jag är redo och många andra är det – STÅ PÅ DIG!

#134 Camilla on 07.05.12 at 14:14

Fruktansvärt och vidrigt! Hur i hela världen kan det få gå till så här? Vad kan man göra för att, som svensk medborgare, visa att man tycker att detta är oacceptabelt? Vad kan lilla jag bidra med i handling?

#135 Ladyniasan on 07.05.12 at 14:22

Kan inte forestalla mig vad du gar igenom Peter. Vet inte ifall man som utomstaende med fa juridiska kunskaper kan pa nogit satt bidra till att forandra laget, eller fa beslutet aterkallat men vi har inte rad att lata bli.

#136 Peter on 07.05.12 at 14:28

Starta en insamling! Tror och hoppas att vi är många som gärna skänker en eller ett par hundra för att pröjsa dina böter.

#137 piratskan on 07.05.12 at 15:08

Kämpa! Alla står på din sida!
Det måste finnas någon som kan granska dom jäviga dommarna och som kan få dommen ogiltigförklarad!

#138 Melker on 07.05.12 at 15:21

KOKAR, KOKAR SÖNDER!!!!!! grissvin och fega jävla kräk är va svenska staten är!

btw Peter ska ha sina pengar donerade och Piratpartiet kommer alltid ha min röst!

#139 Fredrik on 07.05.12 at 15:27

Intressant och skärande läsning! Detta är en skandal + 1 i och med att media inte uppmärksammar detta spektakel mer! Hoppas verkligen det går bra för dig, har du kontaktat media det sista? En dokumentär kan faktisk göra mycket och skulle ev. hjälpa din nådeansökan. Folket är med dig!

#140 Kari Hiltunen on 07.05.12 at 15:28

Hoppas du inte har något emot att jag kopierat din nådeansökan och lagt den på min blogg med självklart info om vem som skrivit den. Om du anser jag inte ska ha den kvar, så raderar jag den.

#141 Johan on 07.05.12 at 15:29

Bra skrivit!
Jag hoppas att fler personer läser detta, inte bara nationellt men internationellt också.

#142 P on 07.05.12 at 15:33

Vidrigt! Stå på dig. Rättvisan kommer med tiden.

#143 Shahin Dehgani on 07.05.12 at 15:35

Din text för mina tankar tillbaka till Henry David Thoreau och hans kamp mot rättsväsendet genom att ifrågasätta vad som verkligen är rätt eller fel.

Anser att en strukturerad demonstration bör hållas!

#144 celi on 07.05.12 at 15:36

Översatte , finns på Facebook, dags att flyta från Sverge!

#145 celi on 07.05.12 at 15:39

Jag har ett par inflytesrika personer , kanske kan vi göra en film,(ej i Sverge ) jag kan bidra med lite också ang SV system den skulle vara storsäljare!

#146 Philip on 07.05.12 at 15:40

Kan du inte start en insamling, typ kickstarter, för att betala av en del av skulden. Jag med flera skulle bidra.

#147 Yvonne on 07.05.12 at 15:44

Om det finns någon rättvisa i världen så borde detta tittas på av ledande i landet och de måste väl i jössenamn agera. Sånt här får en att skämmas för att man är svensk! Stå på dig och lycka till! I rimlighetens namn måste väl detta rättas till!

#148 Jacob on 07.05.12 at 16:09

Sjuukt! Härligt att du äntligen delar med dig av hela historien!!

Benåda oss!! Inte minst Brokep o CO

#149 Pontus on 07.05.12 at 16:18

Vik dig inte! Du har enormt stöd från befolkning världen över. Det du skriver måste nå ut till dem!

#150 läs denna | www.mrjla.se on 07.05.12 at 16:24

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#151 Nådeansökan Pirate bay | www.mrjla.se on 07.05.12 at 16:29

[…] http://blog.brokep.com/2012/07/04/nadeansokan/ […]

#152 Timmy Sjöberg on 07.05.12 at 16:50

Saknar numera helt och hållet allt förtroende för det svenska rättsväsendet. Det existerar endast som politiskt och ekonomiskt styrt slagträ, utan att ha några som helst intentioner kring rättvisa. Rättsväsendet är till salu. Det fyller inte sin funktion längre.

#153 Erik on 07.05.12 at 16:52

Jag blir arg när jag läser om hur det har gått till. Detta rättshaveri är en skam för Sverige. Det är ju lätt att kritisera andra länder för korruption/brist på demokrati. Vi kanske borde städa vår egen bakgård först…

#154 Malin on 07.05.12 at 17:00

Det är sån här skit som får en att fatta hur viktigt det är med yttrandefrihet, att folket får tala… och inte bli avlyssnade och förföljda av staten och myndigheter… och framförallt att inte låta USA vara och peta i allt vi gör…. de är ju fan terrorister själva…. att såna här sk brott ger skadestånd på 100 mille medans man får ungefär 0,01% av det för att bli våldtagen eller misshandlad…. det är absurt. Jag blir äcklad av att vara svensk när jag läser det här…. men inser samtidigt att USA skulle ha bombat bort hela jävla landet om de inte fick döma någon för det fasansfulla brottet de begått…. jävla avgas land!!!

#155 André on 07.05.12 at 17:01

Hugg tag i Janne Josefsson och hör efter om han är intresserad av din historia. Det här är till 100% en politisk dom och det bör gnuggas in i ansikten även på den delen av befolkningen som inte är IT-litterat och bara tittar på dumburken.

#156 Markus on 07.05.12 at 17:02

“Kan du inte start en insamling, typ kickstarter, för att betala av en del av skulden. Jag med flera skulle bidra.”

Jävligt smart! Folk över hela världen skulle hjälpa till med böterna direkt. :)

I övrigt så kan du ju skriva en bok, göra en dokumentär eller liknande för att skapa tillräckliga rubriker så man kan visa folk vad vårt rättssystem går för.

#157 The Pirate Bay co-founder asks for clemency — Tech News and Analysis on 07.05.12 at 17:08

[…] 2009 and sentenced to one year in prison as well as a hefty fine. In his clemency plea, which Sunde published on his personal blog Wednesday, he argued that the case was full of irregularities, and that he shouldn’t have been convicted of […]

#158 Anders on 07.05.12 at 17:14

Till alla ni som vill bidra med pengar till Peters “böter”;
Tycker ni tänker fel! Peter ska inte betala en spänn och jag tänker då inte bidra till att nöjesmaffian får sina utpressarpengar…

#159 Kristian Larsson on 07.05.12 at 17:21

Intressant, hemskt hur illa svenskt rättssystem kan få fungera ibland. Håller med föregående: Vik dig inte! Du har stöd från många, även om staten inte tycker om dig.

#160 Mathias on 07.05.12 at 17:25

Fan så jävla sjukt! Sjuka människor!

#161 s.åå on 07.05.12 at 17:27

Stå på dig! Hemskt att läsa d här men starkt av dig att dela med dig i skrift så alla andra får en bild av det svenska skit systemet!

#162 Pia on 07.05.12 at 17:39

Bra ansökan. Jag har lyssnat på hela tingsrättens rättegång och följde varje dag. Blev urförbannad främst på hur enormt felaktigt media återrapporterade från vittnesförhör e.t.c. Det stämde inte – när man kände oj, vad åklagaren gör bort sig – för det blev så tydligt att han inte kunde det han pratade om – så rapporterade istället aftonbladet m rubriker som “Åklagaren pressar hårt in i hörnet” o.s.v. när det var precis tvärt om – pinsamt och skrämmande. Beträffande eknomin behöver du däremot inte bry dig om att du kommer behöver “utvisas” det finns skuldsanering och är över inom 5 år! :-)

#163 Jo on 07.05.12 at 17:44

Bisarr historia. Hoppas verkligen någon tar upp tråden och gör detta känt i fetbreda medier. Pinsam rättsskandal igen. Och firma Bodström/Borgström framstår alltmer som en belastning för Sverige.

Kanske inte så smart att samla in pengar dock som hamnar i upphovsrättslobbyns fickor? Tror inte beloppet någonsin kommer betalas. Bättre att ge Hjälten tillgång till en icke utmätningsbar handkassa som aldrig sinar.

#164 Marcus Lindstrand on 07.05.12 at 17:55

Extremt, beklagligt och typiskt. Detta är ur min syn på det hela: Stora starka Hollywood/Amerika som säger “maken example of them”
Ett vidrigt sätt att anklaga oskyldiga för att förhindra fortsatt verksamhet.

Skulle uppskatta om någon omformulerade och översatte detta och la på exempelvis Michael Moores skrivbord. Han har ju tidigare visat sig driva pinsamma och känsliga fall som detta. Att göra en film hade hollywood stoppat snabbare än man hade kunnat säga antipiratbyrån. Men en dokumentär däremot hade nog varit uppmärksammad.

Stå på er, alla oskyldigt anklagade!

#165 Isac on 07.05.12 at 18:00

Att det inte blivit större uppståndelse av den här jävigheten!

#166 Scirocco on 07.05.12 at 18:05

Det är så vidrigt så jag ryser. Du är en hjälte!

#167 Per on 07.05.12 at 18:05

Det är för absurt för att till och med kunna göras till filmmanus, för långsökt. Också det som gör en så uppgiven. Kan vi snälla införa obligatorisk it och kommunikations-kunskap (dvs mer än kortkommandon i officepaketet) för alla medborgare med någon form av maktposition.

Sen undrar jag varför vill alla donera pengar till de bolag som satt Peter i den här skiten?

#168 Flace on 07.05.12 at 18:09

Kul att dom stämmer Piratebay när man kan googla fram hur man kan göra en hemmagjord bomb, gift, vapen etc. (inte för ja tycker dom ska göra de, bara en tanke)

#169 Peter Sunde och en liten inventering on 07.05.12 at 18:11

[…] jag läste Peter Sundes nådeansökan blev jag, som många andra, djupt tagen. Ja, sådär har det gått till. Ingenting i […]

#170 Varg i Veum on 07.05.12 at 18:11

Finns förundersökningen läckt på nätet? Det skulle vara intressant att läsa den. Den här mutpolisen har alltid varit suspekt i mina ögon och det skulle vara intressant att läsa mer om hans förehavanden..

#171 Angela Melin on 07.05.12 at 18:23

Riktigt förbannat tragiskt – men troligen inte ovanligt, intrigspel i makthavarnas kulisser. Jag hoppas innerligt att denna redogörelse bidrar till en allmän medvetenhet om vad som egentligen styr världen – och att man i riksdagsvalet kräver en “second opinion” – som i sjukvården om man inte känner sig trygg på att läkaren har gjort en korrekt bedömning. Ska bli oerhört intressant att se om detta blir en del av valdebatten – vilket jag verkligen hoppas. Det finns gränser för hur pragmatisk politik får vara…..Angela

#172 Elisabeth on 07.05.12 at 18:46

Vilken soppa, och den ÄR kokad på en spik. Jag tycker inte heller att han ska betala en krona, istället bör vi hjälpa till att sprida denna bisarra historia istället och väcka dem som sover. Detta går väl att överklaga? TV, med Uppdrag granskning i spetsen etc etc de kan väl sätta tänderna i detta. Just nu är det ju nyhetstorka i Svedala.
Ge inte upp, stå på dig!

#173 Malin on 07.05.12 at 18:57

Mycket bra skrivet.
Jag hoppas att din nådeansökan uppmärksammas och att något händer.
Du har så många bakom dig och jag hoppas innerligt att detta blir stort och att allt kommer fram, hur dessa människor handlat i den här situationen är så fel.

Håller tummar och tår!

#174 Carl on 07.05.12 at 19:05

Vad kan vi göra rent praktiskt för att förändra?

#175 AggeSWE on 07.05.12 at 19:18

Till de som känner sig frustrerade och vill göra något; Sprid informatio, debattera sakligt, blogga, demonstrera. Vill man skänka pengar, se till att det kommer till Peter och inte till böter. Och när det är dags att rösta nästa, gör inte det, alla etablerade partier är till fullo med på det här. Eller rösta åtminstone inte på något av de etablerade partierna, partier som suttit i maktställning i 100 år kommer aldrig förändras, och har för länge sedan slutat verka för folkets bästa.

#176 Johanna on 07.05.12 at 19:24

Jag stöttar inte illegal nedladdning på något sätt, men sättet du har blivit behandlat på är helt jävla avkysvärt. Svenskt rättsväsende kan gå och ta sig någonstans, och visst har man vetat att det finns “brister”, men såhär snett trodde jag faktiskt inte att det var. Och HUR kan detta brott ge ca. 1000% högre straff och böter än tex. en våldtäkt, där en människa faktiskt har blivit psykiskt och fysiskt skada? Jag blir så förbannad.

#177 Ung och dum on 07.05.12 at 19:24

Jag är ungdom och känner mig som en kriminell bara för att jag laddar ner en film.

Polisen är ute efter mig staten jagar mig så varför inte bli kriminell helt ut jag är ju redan jagad fildelare.

Så kommer många unga tänka, vi skapar kriminella, med Sveriges lagar som inte tillåter kopior för privatbruk.

#178 Felix on 07.05.12 at 19:36

Varför kommer detta som en chock för människor? Så här har världen fungerat sen 50 – 60 talet när den privata industrin lärde sig hur effektiv lobbying kan vara, ta Eurodollar marknaden, Bank of England som exempel. Blackwater ytterligare ett, Innan vi står på oss som ett enat folk kommer inget att ändras!

#179 Tommy H on 07.05.12 at 19:49

Detta är sjukt deprimerande att läsa men jag är samtidigt väldigt glad att du väljer att dela med dig av detta.
Även om du inte benådas så är detta en boll i rullning och en nål i ögat på alla inblandade på åtalarsidan i detta drama.
Stå på dig, du har ett otroligt stort stöd här ute i dimman!
Vi gör vad vi kan medan du gör vad du kan och sen får vi se vad oppositionen kan!

Mycket kärlek från Växjö! <3

They may take our lives, but they will never take our freedom!

#180 GMorfeldt on 07.05.12 at 20:02

Skriver som så många andra. Bra skrivet!
Man vill inte tro àtt detta är en sann beskrivning om Sverige av idag.

Lider med dig och tycker att det är helt otroligt att en bunt jäviga personer sitter och uttömmer straffen…

#181 Simon on 07.05.12 at 20:06

Du borde översätta denna och sprida den på sidor som Reddit och till utlänska medier, då kan det hända saker på riktigt.

#182 Jimmie on 07.05.12 at 20:07

Vi alla får hjälpas åt och sprida detta och hoppas på att media tar upp din sida av händelsen.

#183 Vanja on 07.05.12 at 20:13

“Till alla ni som vill bidra med pengar till Peters “böter”;
Tycker ni tänker fel! Peter ska inte betala en spänn och jag tänker då inte bidra till att nöjesmaffian får sina utpressarpengar…”

Tänkte också på detta. Det är ett tvåeggat svärd. Frågan är om någon egentligen vill att kärande i detta fall faktiskt ska få sina pengar?

Peter har dock mångas stöd, såklart, och på något sätt borde man kunna hjälpa.

#184 Daniel on 07.05.12 at 20:13

Mycket bra skrivet! Detta är helt klart ett fall som fått för lite uppmärksamhet i svensk media, hoppas att någon riktig skicklig journalist sitter och gräver i detta och skapar klarhet i fallet och förhoppningsvis upprättelse för dig.

#185 jag stjäl musik från Dead Kennedys on 07.05.12 at 20:20

Vad gjorde man på TPB egentligen? Jag skäms för att jag laddade ner Dead Kennedys där.. men jag kanske var den enda som gjorde något olagligt…
Konstigt att inte Wikipedia fått problem de delar ju också information..

#186 BjörnR on 07.05.12 at 20:28

Det är pinsamt för det svenska rättsväsendet att flera individer gett vika för amerikanska särintressen. Vårt demokratiska system fungerar inte bättre än de människor vi tillsätter att sköta samhällsfunktioner som åklagare, nämndemän och poliser. Det är uppenbart att individer påverkats av den amerikanska film-lobbyn. Det fanns tydliga motiv till varför exempelvis Jim Keyzer agerade som han gjorde. Jag hoppas att den här affären granskas på nytt. Flera personer har agerat i egenintresse snarare än att tillämpa lagen i sedvanlig ordning. Det här ger intryck av en statligt sanktionerad häxjakt där någon måste straffas för att tillmötesgå ett utländskt företags hämnlystnad. Jag hoppas du förstår att du har stöd av alla som inte har incitament att sätta amerikansk filmindustri före svensk lag. Jag blir alltmer förbannad ju mer jag tänker på det. Vi som samhälle har offrat dig som individ för att blidka amerikanska intressen. Jag håller med en tidigare kommentar, jag vill göra något åt det här. Insamling. Protestera. Någonting, vad som helst. Som svensk skäms jag för det som hänt dig. Du är dömd till ett fullkomligt orimligt straff p.g.a yttre påverkan.

#187 Håkan on 07.05.12 at 20:29

Det finns alltid två sidor av en konflikt… Men i det här fallet är jag böjd att helhjärtat ta parti för TPB, inte minst för att tjänsten inte gör mer än vad Google gör, och fan så mycket mindre än YouTube… Jag respekterar upphovsrätten, men den får inte drivas in absurdum. Jag nyttjar TPB som en “preview” av filmer jag är nyfiken på. Gillar jag filmen så köper jag den – Vinst för upphovsrättsinnehavaren. Gillar jag den inte – inga slantar till producenten, som sig bör (och då raderar jag den från hårddisken).

Att det sen finns folk som laddar hem det de vill ha och aldrig köper något, kan inte jag lastas för. Det kan inte heller TPB lastas för. Lika lite som ett bibliotek kan anklagas för att någon xeroxkopierar en bok som lånats hos dem.

#188 P-O on 07.05.12 at 20:30

Korumptionen i vårt rättsystem gör mig illamående, jag tycker att detta brev ska publiceras i alla ledande tidningar direkt! Sånt här får inte hända, tyvärr driver Sverige i fler och fler hänseenden mot en totalitär stat.

#189 Stefan on 07.05.12 at 20:34

Det är tyvärr så här rättvisan fungerar i Sverige. Det är tråkigt att folk tror att det här skulle vara någonting unikt, ett undantag. Tro mig, det här är mycket vanligt! Men i de allra flesta fallen så kommer det aldrig ut hur dåligt rättsväsendet faktiskt fungerar. Ord som skenrättegång och bananrepublik är mycket träffande. Assange må ha fel i en del men han har också rätt om mycket i sin kritik mot det Svenska rättssystemet.

Lycka till!

#190 Dennis on 07.05.12 at 20:39

Ge inte upp. Fortsätt skapa opinion, kolla med din advokat om han kan begära bevis från tex den datorn du säger inte hade med TPB att göra. Det blir iof skevt när du skall bevisa din oskuld istället för tvärt om. Om du orkar så gå vidare till Högsta domstolen. Det bör utredas hur jäviga personer kan döma i en rättegång.
(Om du ska ta det vidare kan det kanske vara bra att inte lägga upp allt som du kan använda i en rättegång för allmän beskådan) För att informera och visa hur ruttet rättssystemet kan vara när pengar finns med i bilden, så är det guld :)
Film och musikindustrin har klagat på kopiering sedan det gick att kopiera till band, och tjurat om att det dödar musiken och lönsamheten. Känns inte som det stämmer. Musiken är inte död. Mastodontfilmer avlöser varandra och sätter nya försäljningsrekord. Så ruttet att försätta dig i den här sitsen.
Good luck.

#191 BjörnR on 07.05.12 at 20:51

Daniel Goldberg och Linus Larsson är två mycket skickliga och IT-kunniga journalister. Låt oss hoppas att de väljer att skriva en bok om detta.

#192 Swedish: Brokep`s nådeansökan | www.hidalgo.se on 07.05.12 at 20:57

[…] Brokep – Nådeansökan Tweet This entry was posted in Default by rh. Bookmark the permalink. […]

#193 choulder on 07.05.12 at 21:34

att detta är Sverige det hänt i…
allt stöd till dig! ifall skadebeloppet ej hade varit en fantasisumma så hade jag skapat en insamling till att befria dig från skulderna…
tragiskt är allt detta.

#194 Daniel on 07.05.12 at 21:45

Kom till schweiz broder! Här är vi många ekonomiska flyktingar som har fått nog av svensk demokrati!!

#195 David R on 07.05.12 at 21:56

Bra! Fortsätt exponera!

Att tro att socialdemokraterna står för att saker ska vara rätt och riktigt, har visat sig mer än en gång felaktigt.

Likväl som man korrigerat Ahmed Agiza fall så bör man även korrigera erat. Du slipper förhoppningsvis vänta i 10år.

#196 Pierre on 07.05.12 at 22:04

I varje generation finns det någon eller några som måste gå före. Det är dessa få individer som får bereder vägen för alla andra, och det är dessa få som får betala det höga priset precis som du berättar. Det rådande samhället med dess normer accepterar inte dessa individers tankar, men historien lär oss att detta bara är det rådande systemets utsiktslösa försök att vidmakthålla sig självt! Det kommer att falla, det gör det alltid, genom att vi andra fortsätter där de få som betalat det höga priset försöker tystas!!
Det är med skamkänslor och stor sorg jag ser att vårt samhälle inte är bättre än så här, det är med bestörtning jag åter ser en individ få ta smällen för samhällets försök att tysta oss alla.
Jag skäms över att vara medborgare i detta system, men det är inte bättre än så här. Beklämmande.
Du har mitt stöd.

#197 Daniel Flöijer on 07.05.12 at 22:05

Kärlek till dig!

#198 Daniel Flöijer on 07.05.12 at 22:08

En mer genomrutten historia får man leta efter. Det här är något som våra barn kommer minnas med en skam liknande den våra föräldrar minns trupp-transporterna under andra världskriget.

#199 Bojoo on 07.05.12 at 22:13

Om det finns någon som orkar översätta det här till engelska hade det varit guld värt, för då kan vi sprida det som har gjorts fel bortom svea rikes gränser.

#200 janne on 07.05.12 at 22:15

Allt är helt sjukt. ingen kontroll på lagar och ordning. Rättsväsendet i detta område är utom kontroll. Inga domare eller ens regeringen vet hur man behandlar detta.
Beatrice ask är så inkompetent att hon har i alla år vägrat att uttala sig om detta.
Ask motto är : tig tills problemet försvunnit.
Det är så dåligt att man undrar varför hon innehar den posten? Antagligen för att hon är just så duktig på att undvika att behöva svara på frågor.
Men visst detta är regeringen i ett nötskal idag. Dom vet ingenting och dom kan inte utttala sig och ingen av hela alltet bryr sig. Idiotiskt. Heja blå blocket. FFS

#201 Adam on 07.05.12 at 22:20

TV-serien “Continuum” är alltså verklighet. Förutom att det utspelar sig 2012, inte 2077.

Jag hoppas att du förstår att ditt stöd är starkt. Man känner sig hjälplös. Vad mer kan vi göra än att rösta på PP?

#202 Samuel J on 07.05.12 at 22:29

Du har mitt stöd!
Äckliga människor det finns.

#203 Henrik on 07.05.12 at 22:31

Såsom du blivit behandlad i “Rätten” så och hundratals andra i det “Svenska Rättsväsendet” läs gärna http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17586 fallet med Barnläkaren och hennes erfarenheter från häktestiden, dessa övergrepp, lögner, felaktiga förhör etc hör ej till undantagen, Sveriges rättsväsende är sjukt in i märgen & jag undrar vem och hur skall ta tag i detta stora problem.

#204 Katta on 07.05.12 at 22:50

Det här är fan det värsta jag har hört! (Eller läst, då)
Min pappa är domare, så jag har en del insikt i det svenska rättsväsendet, och har sedan en lång tid tillbaka vetat att det inte alltid står rätt till, men den situationen som du hamnat i, övergreppet som begåtts på dig Peter, är så jävla sjukt absurt. Att en sån grej kan hända i en så starkt demokratisk demokrati som Sverige… Jag är mållös!!

Finns det någon som styr upp den ekonomiska hjälpen till dig? Något konto jag kan sätta in pengar på? Om du inte kan bli frikänd så vill jag i alla fall hjälpa till att betala skadeståndet!!

Kämpa vidare! Det här inlägget kommer ta dig långt, nu när du uppmärksammat medierna!!

Katta

#205 Kevin on 07.05.12 at 23:10

Grymt välskriven men dock en sån sorglig historia. Det är helt ofattbart det som har hänt & jag har tappat all tro till att Sveriges rättssystem är helt fritt från korruption. All kärlek till dig och för det du står för. Önskar dig lycka till i livet framöver och jag hoppas på det bästa.

/K

#206 Edvin Frank on 07.05.12 at 23:30

Sjukt att det ska kunna få gå till så här i Sverige. Konstigt att julian assange inte vill bli utlämnad och testad i den svenska lagmaskinen som hittar på brott och kopplingar där inga finns bara för att få fällande dommar.
Hoppas den här skitstormen reder ut sig och lite rättvisa kan skipas. Stay strong and never give up!

#207 Mange on 07.05.12 at 23:56

Fyfan för den här jävla skiten!

#208 Sebbedan on 07.06.12 at 00:02

En mycket tragisk historia.
Håll ut i några årtionden med din ekonomiska skuld.
Till slut kommer upphovsrättsivrarna och gamlingarna inom rättsväsendet att dö ut, och då ska vi se till att du kompenseras.
Mycket mer kan man väl inte hoppas på.

#209 MM on 07.06.12 at 00:08

För det första så känner jag för dig, det här är ju löjligt ! För det andra så kan man ju tycka att alla i sverige som faktiskt gör någonting olagligt borde straffas. Jag menar, lika bra att sätta några hundra tusen pers i fängelse på en gång om det är på det här viset dom vill ha det. nej men allvarligt, vi måste ju våga utvecklas… Nu är ju det en annan debatt, men tycker inte att det finns några tvivel i din story som kan skapa debatt. Det står ju klart att du bör gå fri och att de riktiga skurkarna är statens egna anställda.

#210 Mains on 07.06.12 at 00:20

Välkommen till sverige, Där rättsväsendet fistar dig med hela armen :/

redigt bra brev, tyvärr tror jag inte du kommer får nån gehör från vår kära Beatrice Ask som håller i “nådansökan”

då endast ett fåtal procent av alla inskickade nådansökningar säkerligen ens läses av denne person :( (det gäller även nådansökningar från andra oskyldigt dömda) .

Har själv suttit en tid (6mån bakom bom och 4mån boja) Anstaltslivet är inte det värsta, utan det är när du kommer ut igen , och har skulderna på axlarna, och tvingas smussla undan lönen till div andra konton för att fogden inte ska tvinga ner dig på knä o tigga om existensminimum som dom så snällt kallar det ..

Stå på dig och hoppas att rättvisan i sverige ska få tala , istället för korumperade inavlade högt uppsatta besserwissers som knappt reder ut att skriva ett dokument ska få avgöra en ungdoms framtid..

All makt åt TBP !

#211 Mains on 07.06.12 at 00:23

Glömde iofs skriva . att en skuld hos fogden avskrivs efter 5-10 år (rätta om jag har fel) om du inte haft någon inkomst (läs att dom kan hitta någon större summa som kommit till dig ) att ta från dig :)

Så om 10-12 år om man sköter det snyggt så e du skuldfri också !:D

#212 Bjarni Leion on 07.06.12 at 00:43

Jag har väldigt svårt för personer som inte sköter sina jobb på ett schysst sätt. De utnyttjar sina maktpositioner, och är, precis som du skriver, korrupta och kriminella.

Hoppas innerligen att du får upprättelse och att dessa personer i framtiden får stå till svars för sitt korrupta handlande.

#213 Daniel on 07.06.12 at 01:09

Brokep, mina tankar finns med dig. Jag sörjer ditt öde liksom hela rättsprocessen. Du är begåvad. Du är min idol. Låt mig veta om jag kan hjälpa dig!

#214 Anders Andersson on 07.06.12 at 01:24

Statstjänstemannen i mig får allt större betänkligheter mot den stat han har tjänat i 25 år. Men det är inte den abstrakta staten som bär ansvaret, utan de individer av kött och blod som av okunnighet eller, i vissa fall, illvilja har utnyttjat statens mekanismer för sin personliga vinnings skull. Att göra så är ibland ett brott, ibland inte.

Jag känner också avsmak inför att tillgodoräkna mig några förmåner givna av den lag som samtidigt missbrukats på detta flagranta sätt. Att skriva en bok, en artikel, ett datorprogram eller vad som helst och hävda upphovsrätt till verket i det här landet är som att köpa konsumtionsvaror tillverkade av slavarbetskraft, eller som att sälja tortyrredskap till diktaturer. Vad gör jag, när blotta existensen av mina ord blir till handfängsel åt människor jag inte känner och aldrig haft något otalt med? Tystnar?

Det prövningsinstitut för “formfel” som efterlyses i #59 och #72 torde närmast återfinnas under benämningen “domvilla” i 59 kap. rättegångsbalken, men såvitt jag kan bedöma har alltför lång tid förflutit sedan felen uppdagades för att klagan över domvilla skall kunna tas upp nu. Kanske finns det även andra hinder som de anlitade ombuden redan har observerat, vilket i så fall skulle förklara varför detta inte har prövats.

#215 Mats on 07.06.12 at 04:29

Vilken fruktansvärd otäck gröt av snigelslem som det svenska o andra “rättsväsenden” kletar ned folk med. Ge inte upp. Jag är bara en vanlig dataokunnig rättsröte-hatare. Alltså fram för fri information och transparents i rätts, & polis systemen,
BL.A.!!!!
Det finns många områden där sverige blivit varit eller är som vilken banan-mut-republik som helst.
Jag är ovanligt nog i detta sammanhang ganska tekniskt okunnig, men ser ändå det typiska i när stater försöker trycka till människor, individer o grupper med en ny annorlunda åsikt.
Har själv fått hot från en person inom rättsväsendet o jägar kåren då jag var ganska engagerad i “vargslakten” 2009-2010, som vår kära regering o riksdag ordnade till för jägare men ffa för rov djurshatare. Parantes att jag inte på ngt sätt vill likställla mig med din sits men väl kan tänka den kafka situation du hamnat i.
Att bli inlåst ett år för en sak man inte är skyldig till är hemskt nog men att bli skadeståndsansvarig för ngt man inte kan föreställa sig kunna hända så är det illa…
mkt ILLA!
Måtte den svenska staten och dess företrädare se till att detta rätt spektakel snarast utreds & försvinner i historiens unkna sophögar för framtida o samtida arkivforskare att ta del av.
då har vi alla möjligheten att se o förstå vad köpta myndigheter o rättsväsenden kan orsaka….

#216 Tony on 07.06.12 at 05:35

Detta är helt sjukt. Jag visste att det var skumma grejer som hänt, men det här tar ju priset!
Stå på dig, annars kan vi ju alltid köra en …….. mot rättsväsendet i Sverige…

#217 Bo Öhrman on 07.06.12 at 05:43

Mitt stöd till dig! Allt visar på ruttenheten i vårt samhälle och eftergivenhet till makten! Sent omsider kommer allt ifatt dem som har orsakat dig detta.

#218 Simon Jonsson on 07.06.12 at 06:19

All heder åt ditt insats. Tänk att man under sin livstid hinner uppleva att Sverige som ett moraliskt oförviterligt samhälle så snabbt förfaller till ett genomkorrupt. Men det är inte bara att skylla ifrån sig allt ansvar heller. Vi har faktiskt valt dessa politiker själva.

#219 Patric on 07.06.12 at 06:26

I ljuset av detta kan man bättre förstå varför J. Assange inte är så intresserad av att “testa” den Svenska rättvisan!

Stå på dig, endast historien kan döma dig på riktigt!

#220 K. White on 07.06.12 at 06:28

Jävligt bra skrivet! Det är fan sjukligt! Önskar dig all lycka hur det än går för dig!

#221 Sverigehataren on 07.06.12 at 06:29

Att Sverige viker sig för USA när de hotar om handelsblockad är vidrigt. Man förstår ju varför det inte händer något med Dawit Isaak och andra svenskar som hamnar i problem. Förhoppningsvis kommer folk att fasas över detta fallet när de läser om det i skolböckerna. Precis som med de avvisade egypterna så hoppas jag att Sverige får be folket om ursäkt för sitt uppträdande någon gång i framtiden.

Varför stoppar inte staten byggmarknaderna som säljer verktyg som kan användas vid inbrott ?

#222 The Pirate Bay co-founder asks for clemency - Nlyten.com on 07.06.12 at 06:51

[…] 2009 and sentenced to one year in prison as well as a hefty fine. In his clemency plea, which Sundepublished on his personal blog Wednesday, he argued that the case was full of irregularities, and that he shouldn’t have been convicted of […]

#223 Per Medstrand on 07.06.12 at 07:18

Hmm..vilken härva ..börjar fundera på om fd justitieministern Thomas Bodström och dåvarande Socialdemokratiska regeringen efter påtryckning av USA har sett till att sätta de här Svenska killarna i fängelse och utdöma ett stort skadestånd bara för att rädda handelsförbindelsen med USA, det luktar inte bara utan det stinker lite av detta när man läser den här artikeln..Thomas Bodström har “kanske” helt enkelt offrat ett par unga killar för att rädda just handelsförbindelserna med USA, om det är så så skulle det vara en rätts-skandal av det värsta i Svensk historia, signerad Socialdemokratiska partiet..?
Det har nog aldrig förekommit så mycket underligheter och så många jäv-situationer i en och samma rättegång någonsin i Sverige..och ingen reagerar!!
Detta fallet borde både Leif GW Persson och Guillou titta närmre på..
(Och varför tog Thomas Bodström time out från politiken och åkte till USA helt plötsligt..man kan ju leka med tanken som heter dåligt samvete..?)
Givetvis är detta mina tankar och teorier..menMen..

(citat ur artikeln)
“Mäktiga Hollywood krävde att Vita Huset skulle tvinga Sverige att göra något åt kulturutbytet som skedde utanför deras kontroll. Dåvarande justitieminster Thomas Bodström blev inkallad på möte i vita huset och fick veta vad det skulle innebära att inte lyda. Sanktioner mot handel mellan USA och Sverige inom ramen för World Trade Organisation. Sverige kunde komma att bli ett nytt Kuba.”

#224 Rättsväsende a’la Sovjet? « Petter Elnerud on 07.06.12 at 07:33

[…] Rättsväsende a’la Sovjet? […]

#225 A. on 07.06.12 at 07:47

NO COPYRIGHT. NO LISENSE. Står i botten av den här hemsidan. Önskar dig all lycka i att reda ut det här trasslet.

Ska jag respektera alla som vart i krig för vårat lander under denna tid så ska du ta mej fan också ha respekt, du är den torterade soldaten i ett modernare samhälle.

#226 Enligt Min Humla » Underlåtelse att förhindra förberedelse till medhjälp till förargelseväckande beteende on 07.06.12 at 07:56

[…] Sundes så kallade nådeansökan har spridit sig som en löpeld över nätet sedan den publicerades för två dagar sedan. Jag […]

#227 Marcus on 07.06.12 at 08:04

Och jag som trodde att saker som dessa endast kunde ske i filmer.. Vidrigt beteende av alla auktoritära män och kvinnor inblandade, jag hoppas innerligt att de gör en film om denna bisarra händelse och verkligen förtydligar att detta är en verklig händelse i ett land som Sverige, som sägs vara fritt från korruption etc..
Stå på dig, du har mitt fulla stöd!

#228 Jerka on 07.06.12 at 08:11

Ett rattfyllo körde på mig och gjorde mig invalid för livet. Han fick 8 månader och blev skyldig 25k i skadestånd. Jag har inte fått de pengarna än (3 år sedan “olyckan”).
Denna person har alltså förstört ett liv mer eller mindre (hey, jag lever iaf). Hur i H-E kan vårt rättsväsende döma dig till så sjukt höga straff och skadestånd?
Du har ALLT mitt stöd ska du veta. Allt.

#229 thomas on 07.06.12 at 08:15

Sverige är en lydstat och bananrepublik!

#230 Nicklas on 07.06.12 at 08:19

Vart hittar jag en engelsk översättning på detta?

#231 Mats on 07.06.12 at 08:20

En klen tröst, men jag delar med mej till alla jag känner och länkat på facebook!
Önskade att det svenska rättsväsendet riktade sin kraft mot riktiga brott!

#232 charlie on 07.06.12 at 08:33

Det är fruktansvärt att läsa att du hamnat i maskineriets stora labbar, de har helt enkelt bara bestämt att det är du som skall sona brottet.
Önskar dig all lycka i framtiden, vi är med dig!

#233 Anon on 07.06.12 at 08:40

Det är synd om Sverige…

#234 Isac on 07.06.12 at 08:54

Jag TROR lite som så att USA har tryck på litte och pressat högre personer rätt kraftigt i detta fallet. Det känns som om att man har stressat igenom och gjort allt för att avsluta detta med en domm så fort som möjligt för att undvika problem med USA? Då är det bättre att man slänger in en stackare i fängelse och blunda åt det? Jag är själv rätt så intresserad hur man tänker i högre stolar, hur man resonerar och om det faktist är så att det finns människor som är korrupt. SOM Sagt!: Detta är endast spekitulationer och vad jag tror, plus att jag yrkar på min yttrandefrihet som är menat ska finnas i detta land. (

#235 CNAB on 07.06.12 at 09:14

All min sympati till dig, Brokep som gjordes till syndabock för att tillsammans med tre kompisar ha skapat en sökmotor, inte annorlunda än andra sökmotorer som Google och Yahoo m.fl. Du har genom din text tydligt synliggjort det ytterst allvarliga förfall som pågår inom Sveriges rättsväsende på grund av de inom denna statsmakt – rättsväsendet – korruperade, mutbara, skatteavlönade statstjänstemännen, politiskt tillsatta, jäviga domare i full samverkan med deras överordnade – statsmakterna Riksdag, Regering med tillhörande departement. Förklaringen till att eländet som Sverige befinner sig i dessvärre breder ut sig allt mer, kanske finns här: http://breddning.piratpartiet.se/2012/04/26/balans-mellan-statsmakterna-i-montesquieus-anda/

#236 steven on 07.06.12 at 09:21

Som datakunning förstod jag varken åtalet eller domen, där folk blev dömda.
Polis åklagare, dommare verkade heller inte förstå så mycket. Det hela verkarde vara skummt redan från början.

Det finns helt klart många stenar att vända på och se vad som finns underi detta fall.

#237 Anna on 07.06.12 at 09:31

Någon driven filmskapare borde ta till sig detta och göra en film om det hela.. och sen självfallet dela ut den.

Det är synd och skam att kalla det som beskrivs för ett rättsväsende.

#238 Robin Karlsson on 07.06.12 at 10:33

Mycket välformulerat. Kan inte sätta mig in i vad du går igenom, men jag lider med dig. Rent ut sagt för jävligt hur fallet har skötts.

Håller tummarna för att du ska benådas. Stå på dig.

#239 Andreas on 07.06.12 at 10:57

Kan vi stödja detta på något sätt?

#240 Peter Forsman on 07.06.12 at 10:57

Förståelsen för- och kompetensen inom Internettekniska områden är i de allra flesta fall ohjälpligt låg hos de svenska rättsliga myndigheterna.

Denna allvarliga brist kombinerat med att ekonomiska intressen skrikit “witch, witch, burn, burn” har lett till ett skamligt kapitel i den svenska rättsskipningens historia.

Jag beklagar allt ifrån tillslaget och framåt..

#241 Alex on 07.06.12 at 11:14

stå på dig ! det är sjukt att det har fått gå till på det här sättet !
du har ett enormt stöd från oss ALLA !

#242 Sysadminbloggen » Något är ruttet i konungariket Sverige. on 07.06.12 at 11:18

[…] går läste jag Peter Sundes “nådeansökan” och hans text gör mig än mer frustrerad. Läs Peters text. Det är långt och surt, men […]

#243 Alexander Cyon on 07.06.12 at 11:31

Hej Peter,

Jag hoppas verkligen att du blir benådad.

Om du inte blir det så tror jag oavsett att detta kommer att bli en film. Jag skulle gärna skriva manuset till filmen personligen.
Efter du avsatt ditt straff, för brott som inte begåtts (eller ens borde vara brott), kommer du som du säger aldrig någonsin kunna ha någon ekonomi.

Men, om du inte äger pengarna? Om ett företag startades som betalar din hyra, bjuder dig på mat och så vidare, då skulle staten aldrig kunna ta det ifrån dig, korrekt?

mvh
Alex

#244 Bekim on 07.06.12 at 11:33

Från mina sida så är det självklart, de ville fälla dig bara för att ha någonting att visa för USA. För att det mer eller mindre var ett krav från dem.
Börja med politik när du kommer ut! stöd från halmstad

#245 Oskar on 07.06.12 at 11:57

Svenska rättssystemet är en lekstuga… I just detta fall som är ett av de mera annorlunda så har domarna ingen tidigare erfarenhet. Och att sedan domarna visade sig vara engagerade i upphovsrättsföreningar gör ju inte din sak enklare. Enligt mig är denna dom bara ett bevis på hur korrupt det svenska rättssystemet är och vad de kan göra mot personer som de TROR har något finger med i spelet.

Vi står på din sida. Stå på dig!

#246 Anonymous on 07.06.12 at 11:59

Skicka till Uppdrag granskning. Helt vidrigt, ar en av de som demonstrerade flitigt när det där hände. Fyfan rent ut sagt. Sjukt hur vi kan låta sådant här gå förbi utan massprotester.

#247 Daige on 07.06.12 at 12:23

Otroligt märkligt att sånt här uppenbart rättshaveri kan förekomma. Man tror att Sverige är så himla bra och fint, men det är bara en falsk kuliss. Egentligen är vi precis lika korrumperade som resten av världen, det märks ju tydligt när man läser denna text.

Önskar verkligen att det fanns något att göra. Går det inte att begära resning i domstolen och hänvisa till bristande bevisning?

#248 Victor on 07.06.12 at 12:28

Som de flesta skrivit, man visste att det var fulspel och rent ut sagt påhittade anklagelser till påhittade brott utan bevisning. Men att det var fulspel på den här nivån trodde jag aldrig..

Sen är jag väldigt besviken på svenska media, din historia borde stå på första sida och de borde skriva mer om hur korrumperat och sjukt rättssystemet är! Folk glömmer lika fort som de stänger av TV-n tyvärr..

#249 Mikael on 07.06.12 at 12:29

Otroligt! Kämpa ännu!

#250 Vinnare Veckans Tips | Webhallens Blog on 07.06.12 at 12:31

[…] för några år sedan, och nu har Peter Sunde Kolmisoppi publicerat sin nådeansökan på sin blog. Oavsett på vilken sida man ställer sig på så är det helt klart intressant läsning, och som […]

#251 Alexander on 07.06.12 at 12:56

I mina ögon e du en hjälte, sluta inte kämpa!
Sådant här orättvisa ska inte kunna förekomma. Särskilt inte i ett land som Sverige!

#252 Spetz on 07.06.12 at 12:59

Korruptionen går djupt, den döljer sig bland lögner och makt. Sanningen ligger ännu djupare, den är begraven och cementerad. Internet är redskapet för att se igenom lögnen för att få inblickar i sanningen.

Detta redskapet vill starka krafter ha bort. De vill kunna kontrollera oss lika lätt som förr. När de kontrollerade informationsflödet, lätt kunde de forma hjärnorna av vårt folk. Vilseleda, bryta ner och ta över. Söndra och härska är deras mål, vilket är vårt?

#253 Magnus on 07.06.12 at 13:09

Tack för att du delar med dig. Om hälften av det du berättar stämmer så är det en sorglig historia för Sverige.

Hoppas att detta brev sprids och tas på såpass allvar att det kommer bidra till någon form av “lättnad” för dig i ditt straff, Även om du är uppgiven i situationen.

#254 Anders on 07.06.12 at 13:20

stå på dig. Och hoppas verkligen rätt folk ser detta och tar till sig.

#255 Aftermath of The Pirate Bay Trial: Peter Sunde’s Plea – In His Own Words - Falkvinge on Infopolicy on 07.06.12 at 13:23

[…] a written and signed statement that no error had been committed in these circumstances. As Peter wrote in Swedish: this was not written with the intention to take it into HTML format, but any claims and facts in […]

#256 John Andersson on 07.06.12 at 13:50

Väldigt bra och intressant skrivet. Och som många sagt, att denna histora stinker visste jag, men att de var så här illa kunde jag inte ana. Bra att vi får veta vad som eg hände!

#257 Mikaela Westling on 07.06.12 at 14:01

Din historia är bland det värsta jag hört,kan inte ens fatta att något sådant kan hända i Sverige.
Önskar så mycket att man kunde göra något för att hjälpa dig,men du ska veta att du har stöd.Du är oskyldigt dömd och det är vi många överens om.
Känns dessutom sjukt att skadeståndet för ditt så kallade brott är högre än när någon våldtagit/misshandlat eller dödat någon,där ser vi ju verkligen vad vi lever i för korrupt samhälle.
Ska se till att sprida din historia,folk måste höra om detta!

#258 Måns on 07.06.12 at 14:16

Bra skrivet. Jag håller tummarna för dig, och konstaterar att Sverige är på väg utför. Väl mött.

#259 Axel on 07.06.12 at 14:37

Riktigt rörande historia, hade gärna läst ännu mer. Någon mer som känner för att starta en insamling och hjälpa till?

#260 Johan on 07.06.12 at 14:42

Bra skrivet, även om det är en hemsk historia. Få en översättare att översätta till engelska och sprid globalt!

Svenska rättssystemet framstår för närvarande internationellt som en cirkus i och med assangefallet, och om detta sprids kommer regeringen verkligen få eld i baken att försöka stoppa sverige från att till synes befinna sig i bizarro world.

#261 mtr on 07.06.12 at 14:55

Önskar dig all lycka.. Stå på dig!

#262 Co-fundador de The Pirate Bay pide misericordia en su caso | conecti.ca on 07.06.12 at 15:00

[…] Blog Peter Sunde __spr_config = { pid: '4ebc5a7c396cef4da600001a', title: 'Co-fundador de The Pirate Bay pide […]

#263 .. on 07.06.12 at 15:12

än en gång visar vi hur vårt samhälle ser ut. de finns mördare, våldtäcksmän/kvinnor, pedofiler och andra hemska människor, men de enda världen bryr sig om idag är pengar. skitsamma om någon dör eller mår dåligt, de spelar ingen roll om de i morgon finns en mindre människa i vår värld. huvudsaken är att alla giriga svin ska få sina pengar. de får mig att vilja spy

#264 Matzi on 07.06.12 at 15:23

Tjenare läste precis allt och jag är en person som oftast inte läser så här långa brev :s eller vad jag ska kalla det men redan från första stycket så kunde jag intet sluta.. Jag vill gärna hjälpa på alla sett jag kan… men har ingen anning hur e du i Helsingborg så har du iaf alltid en vän som ställer upp :)

#265 Anton on 07.06.12 at 15:50

Håller med #248 Victor fullständigt. Varför uppmärksammar inte svensk media detta?

Sedan är det ju förjävligt!
Svensk rättvisa har ju i princip blivit tacklad av Hollywood /USA.

#266 Olle on 07.06.12 at 15:51

Man blir äcklad av att folk tror att vi lever i en s.k demokrati.

#267 johan on 07.06.12 at 16:05

Man känner sig maktlös, å jävligt förbannad…

#268 Kristina Ponting on 07.06.12 at 16:15

Vad sorgligt! Och med vilken rätt har dom fått till en sån Siffra att betala? Det luktar skumt! Svenskt rättsväsen känner jag tyvärr till och har inget förtroende för!!!!

#269 Robert on 07.06.12 at 16:43

Fan vad jag skäms över det svenska rättsystemet!

#270 Cynthia on 07.06.12 at 16:59

Så obehagligt att läsa, hoppas verkligen att du inte ger upp. Finns mycket stöd ute. Obegripligt att detta hänt i lilla fina Sverige…

#271 Jesse on 07.06.12 at 17:24

väldigt bra skrivet, blir så jävla förbannad på alla äckliga människor med askassa gener som styr landet idag. dem duger inte ens att leda en skolklass för ungarna hade blivit helt jävla korkade fanatiker.

#272 Maria on 07.06.12 at 18:07

Blir man förvånad? Absolut inte! Svenska folket är så fört bakom ljuset av myndighets Sverige. Det existerar ingen rättssäkerhet här och har tyvärr inte existerat under många år. Sverige begår brott dagligen mot de mänskliga rättigheterna och unionsrätten. Polis och åklagare är bara ute efter att sätta en fjäder i hatten på enskilda och företags bekostnad. Om deras”antaganden” bygger på några verkliga bevis tycks inte behövas här i Sverige. Det räcker tydligen med sannolika skäl. Lika rätt inför lagen är helt passé i vårt land. Övriga myndigheter fungerar på samma sätt. Här räcker det med presumtion för att bli dömd.
En författningsdomstols införande i Sverige kanske skulle kunna föra oss ett steg i rätt riktning mot ökad rättssäkerhet. Men det är det inga myndigheter eller politiker som vill ha. Gud hjälpe dem om vi skulle ha en författningsdomstol, då skulle alla politiker, myndighetsanställda plötsligt kunna ställas till ansvar för felaktigt tjänsteutövande. Då har de ingen “gräddfil” av immunitet så det är givetvis helt ointressant att införa.
Stå på dig OCH överklaga till EU.

#273 Urban on 07.06.12 at 18:15

Processrättsskandal ropade jag redan då det var på löpsedlarna och fortsättar säga det samma. T.Bodström bör ge en offentlig ursäkt samt erbjuda sig att betala samtligas böter i denna rättshaveri historia.

#274 John on 07.06.12 at 18:52

Vilken rättsröta! Verkar som att Sverige lagt sig för “storebror” USA! Hur kan man ena dagen vara förhörsledare och nästa, anställd av ett filmbolag? Snacka om jäv!

Stå på dig!

#275 Christoffer on 07.06.12 at 18:59

Fight for justice!

Det är dags för förändring!

#276 Sebastian Nilsson on 07.06.12 at 19:52

Det här är bland det sjukaste och mörkaste jag har läst om.
Fan man känner sig så hjälplös mot dom man har förlitat sig på och gett makt.

Vad kan man göra för att få stopp på detta?

#277 dan whistler on 07.06.12 at 19:58

Hej!

Hade varit jätte spännande att få ta del av diarienummret på detta faller. Har du möjlighet att posta det?

Tack

#278 Alex on 07.06.12 at 20:00

Riktigt skrämmande hur detta fall har utretts. Hoppas fler läser och tar ställning emot sån här idioti

#279 Gurra on 07.06.12 at 20:02

Det bästa är att se till att skadestånden ej blir betalda. Varje krona som blir betalt går ju till monopolist-svinen som ligger bakom detta. Däremot är jag gärna med att hjälper Peter “off the record” med cash och annat. Vi borde skapa en insamling åt Peter – men inte med något syfte att betala utpressarna utan att se till att Peter kan få ett vettigt liv om han vill stanna i Sverige.

#280 sam on 07.06.12 at 20:07

om vi ska ha demokrati eller rätt visa så önskar jag dig all lika och önskar du för nådansökan godkänd du jag ska skicka sprida till andra du bästt

#281 Jens on 07.06.12 at 20:21

Peter, du har offrat, så mycket, vad kan jag göra för att hjälpa dig?

#282 Staffan on 07.06.12 at 20:25

haha som ett manus till en riktig hollywood film!

#283 Arnold on 07.06.12 at 20:29

Som någon nämnde, detta kommer bli en riktigt schysst rulle. Frågan är vem som kommer att producera den. Om ett par år kanske när upphovsrättsproblemen är lösta och filmbranschen “inte alls är samma som förr”, då är det dags att berätta om offren på vägen mot de moraliskt korrekta affärsmodellerna kring upphovsrätt. Det kommer bli en kasssasucce… skulle du kunna se till att kränga rättigheterna till storyn?

#284 LIBERATE TU-TEMET EXINFERIS on 07.06.12 at 20:34

måste det till sådana här saker för att svenskarna ska visa empati ??iallafall några dagar så r svenskar sitta och skriva så söta ord om medkänsla när ni r helt blind bara kommentaren -att jag som trodde på rättvisan i sverige????va!!! bor du på mars eller har du förträngt verkligheten så här har det alltid varit att sverige r usa,s knähund efetrsom dom fick hjälp med mordetpå palme från detta ruttna land , peter jag lovar dig att du kommer att frikännas eftersom det finns VÄLDIGT känslig info om domaren och förhörsidioten som r tillgänglig inspelat på band i 100 ex i sverige hos 100 olika personer som kommer att släppas och orsaka total skandal i hela världen kan säga att även andra så kallade kändispolitker finns inspelade och från -86 där snningen finns så frias inte du så kommer banden släppas över hela världen och krossa allt i sverige och hela det sk rättsväsendet oroa dig inte du r som helhet redan frikänd efter det här ……vi sätter hårt emot hårt vi ska få hela sverige att vakna . liberate tu.temet exinferis

#285 Michel on 07.06.12 at 20:36

Hela historien är obehaglig.
Jag är rädd för var den här utvecklingen kommer ta oss.

Korruption blir ett allt vanligare inslag i Sverige och ingen tycks bry sig. Det spelar ingen roll vilket av de etablerade partierna som styr eller vilka som sitter i dem. Uppenbarligen har de alla samma syn. Jag känner sorg över hur de pissar på folket och vi måste få igenom en ändring.

Jag kommer rösta på Piratpartiet, då kanske någonting händer.

#286 dpanter on 07.06.12 at 20:51

Tack för att du är öppen och berättar en makalös historia som får mig att ännu en gång blekna av fasa.
Det är en tragisk historia som förhoppningsvis får ett korrekt avslut, där demokrati, rättvisa och förnuft får råda.

Ge aldrig upp! Du har mitt och många andras stöd.

#287 Marcus on 07.06.12 at 21:06

Riktigt bra skrivet! Bara och hoppas att detta blir läst av rätt personer nu.

#288 Cecilia on 07.06.12 at 21:39

Så sjukt stört tragiskt. :( Blir så ledsen av att läsa det här! Fast det behöver ju verkligen läsas! Hoppas att den som skrev att han skulle översätta och sprida verkligen gör det! Det borde inte få gå till på det här viset. Hoppas och ber till Gud att du ska få rättelse och nåd, Peter! Och att de som faktiskt begått riktiga brott i det här fallet, dvs polis, rättsväsende, politiker, ska få sina straff. Eller hellre överta ditt… Så tragiskt. En eloge till dig som fortfarande kämpar!

#289 Arash on 07.06.12 at 21:52

Har inte följt TPB-fallet på ett tag men har aldrig förstått hur någon(inte bara du) har kunnat bli fälld i ärendet. När man då läser detta brevet/denna informationen så är det som du skriver, man känner hjälplöshet.
Det sorgliga är att allting säkert stämmer och att de olika rättsväsanden inte har krävt ordentlig bevisning och bara accepterat skitsaker.

Hoppas att Sverige tar tag i detta och friar dig och resten, Rätt ska vara Rätt – och detta är inte Rätt!

#290 Björn on 07.06.12 at 22:11

Man skäms att vara svensk när man läser vad som hänt.

#291 Peter on 07.06.12 at 22:14

jag ser filmer på datorn, finns massa ställen att göra det på, oftast använder jag Google för att finna dem.
Hade Google blivit nedlagt hade jag inte börjat hyra varenda film eller köpt varenda låt, inte hade jag gått på bio mer heller, det gör jag redan så ofta. Förmodligen har internet gjort att fler folk går på bio, då man går dit för att få se den specifika filmen i väldigt bra kvalitet.

Tyvärr får detta fall mig att skämmas över Sveriges rättsväsende och hur lätt det verkar vara att köpa folk på bekostnad av en annans liv.
Tänkte faktiskt på en grej så jag var tvungen att googla det. Väldigt tur för dig och dina ev barn att man inte ärver skulder.

#292 Israfil on 07.06.12 at 22:35

Fick länken av en kompis som tyckte jag skulle läsa den, vilket jag gjorde, och detta är ju helt sjukt. Jag hoppas verkligen att någon högre uppsatt i våran riksdag som har ryggrad ser detta. Det är fan tragiskt att se hur rättsväsendet fungerar, och detta är ju totalt under all kritik. Du borde köra en engelsk kopia till större nyhetskanaler runtom i världen.

#293 Ove Wall on 07.06.12 at 22:43

Det här är verkligen det mest skrämmande jag hört talas om angående svenskt rättväsende. Och i mina ögon är du Peter Sunde mycket trovärdig, inte på grund av din hållning för copieringsrätten (som jag inte helt delar men i stort synmpatiserar med) utan genom din försiktiga och eftertänksamma framtoning i alla sammanhang. *Den* hållningen kommer alltid att segra, på något sätt.

#294 Samuel on 07.06.12 at 22:44

Riktigt jävla uruselt system. Don’t trust the system! Fan därför man ska skapa punk band. Dra igång upplopp. Fan blir så jävla förbannad

#295 Ma on 07.06.12 at 22:54

Som Svensk blir man illamående. Hoppas det löser sig både för dig och de andra i målet.

#296 333 on 07.06.12 at 23:42

Jag vill vädja till alla som har kraft och ork att göra något. Det Svenska folket är i dvala, vi ser och konstaterar att något är fel och nöjer oss med det, nåväl det kanske irriterar oss ett tag för att sedan glömmas innan nästa orätt dyker upp. Visst byggs en känsla upp inom oss, en känsla av uppgivenhet, men vi gör inget aktivt för att förhindra att det sker igen. Människor felbehandlas på de vidrigaste sätt, och vissa åsikter och tankar får inte längre yttras.
Detta är bara ett fall i mängden och en väldigt specifik situation. Men det är så mycket i vårt samhälle som är fel att jag helt förlorat hoppet om en värdig framtid. Många börjar ifrågasätta demokratin och man känner sig fullkomligt maktlös, och med all rätt för det finns ingen demokrati längre, det var längesen den togs ifrån oss. Kanske är det tid att ta tillbaka den, på det sätt som krävs. Vi har inte längre lag och ordning att lita på, kanske är det naivt att anta att vi någonsin haft det.
Är det verkligen fred vi vill ha?

#297 Hreinn Juliusson on 07.07.12 at 00:41

VIll gärna se den här artikeln undertecknad med namn och kontaktuppgifter. Tråkig läsdom men tyvärr, det är som det är. Ska sprida det här vidare

#298 Willy Pettersson on 07.07.12 at 02:33

Oj då. Vill först börja med att säga att jag är inte förvånad. Jag är ett av dom här “barnhemsbarnen” och har fått härja runt i hela landet för att “fostras” av samhället. Detta samhälle som slår sej för bröstet internationellt och ogenerat hävdar sin socialjuridiska integritet.
Jojo. Detta har jag varit med om många vändor, hur dom rättsvårdande myndigheterna utan ett ögonblicks reftektion åsidosätter sina skyldigheter. Undrar om det inte civilrättsligt skulle kunna åtala hela samhället för trolöshet mot huvudman….Hmmm…?
Näväl. Kommer att tänka på en “vits” om den gamle mannen, Karlsson, som vid en husrannsakan ertappades med att i sin ägo ha en hembränningsapparat. I domstolen fastslås att apparaten i fråga aldrig blivit begagnad. Likväl döms mannen enär han lagförs för innehavet av den.
Då hävdar mannen indignerat att han också bör dömas för våldtäkt. Vadan utbrister rättens ordförande kraftfullt. “Har Karlsson begått våldtäkt”!? “Nej” svarar Karlsson försynt, “men jag har apparaten”,
Hursomhelst ger jag dej både credits och respekt för ditt civilkurage och för ditt engagemang.
Btw sitter jag åxå i knät på kronofogden med såna skulder att det är löjligt. Detta har jag vänt till min fördel på följande sätt: Då jag, som det är nu, ålagts med införsel av mina inkomster och lever på existensminimum, så har jag förlikat mej med detta öde. Detta ger mej, paradoxalt nog, en stor frihet, enär det går att åderlåta mej mer ekonomiskt. Som Kris Kristofferson säger i låten Bobby McGee: “Freedom is just another word for nothing left to lose”. Härom veckan skulle Securit-as parkeringsbota min bil. “Va fint” sa jag. “Eftersom jag inte kommer att betala det här whatsoever så får ju ditt företag göra det då ni driver det till inkasso och kronofogden. Det inbegriper räntor och administrativa löpande kostnader för dom arbeten som krävs in av inkassoföretag och kronofogde. Betänk också sen att på dom införda medlen så står alltid staten först i kön för att ersättas. Det hinner aldrig bli så att dom får alla sina pengar, inte minst p.g.a. räntor m.m. Alltså kommer du och ditt företag aldrig att få en krona någonsin, men du får ju betala för den tjänsten du köper av fogden. Kom hit med botblocket igen imorgon vid samma tid för då står bilen här igen”.
Nåja. Orkar inte skriva mer nu, men stå på dej, annars gör någon annan det.
Willy, Umeå

#299 Peete on 07.07.12 at 03:18

Jag undrar när våra politiker och makthavare skall sluta förtrycka sitt eget folk. När ska folket få leva efter vett och respekt, rätt och fel? Vi sitter alla på livstid, dömda av giriga maktmissbrukare, missbrukare som tror sig vara något slags väsen kallad Gud. Missbrukare som tar sig rätten att bestämma vad du ska göra, vad du ska bli och hur du ska se ut – Men vart tog rätten till den individuella rättigheten vägen?

#300 BeÅ Wass on 07.07.12 at 03:56

Om så blott hälften är sant så är det en svensk rättsskandal av enorma mått. Kännedomen om ditt nådebrev ska jag försöka sprida så gott jag kan.
Men det var mycket att läsa innan man kom till punkt 😉

#301 BeÅ Wass on 07.07.12 at 04:02

“Your comment is awaiting moderation” är tillagt under min just avsända kommentar ?
Det kan väl inte innebära att kommentaren, om den varit negativ till nödeansökan, ej hade publicerats ?
I så fall är det också en skandal !
.

#302 London on 07.07.12 at 05:07

Yo,

finns skrivelsen översatt till engelska? Tar tacksamt emot och sprider en sådan om finnes.

Sverige är ett skämt, det förstår man först när man kommer därifrån och får distans. Läser fortfarande vår kära media och sätter ofta kaffet i halsen över hur okunskap och fascism frodas sida vid sida i dess vidriga sammhällsklimat.

Peace och lycka till!

PS. Räds inte, fortsätt kriga, din upprättelse kommer så småning om i tusenfalt!

#303 Berit on 07.07.12 at 07:55

Sverige är i dag ett Kafkaistiskt samhälle där man inte förstår logiken tills man fått upp ögonen för att allt går ut på att gynna kapitalet, det kapital som är oberoende av nationsgränser. Rätt och fel bedöms utifrån deras “glasögon” och akta sig de som gör något som missgynnar den brutala “krigsmaskinen” som kör med sina tanks över allt och alla. Din berättelse Peter gör ju tydligt hur korrupt detta mardrömslika system har blivit på relativt kort tid, självklart med hjälp av borgerliga regeringar. Många röster är tystade. Om alla kom till tals, vågade eller kunde berätta öppet skulle motrörelsen mot denna rena rama diktaturen stärkas. Hur har Uppdrag Granskning reagerat på din redogörelse? De borde ju verkligen ta tag i detta! Vilken seger att vinna! Gud vare med dig!

#304 Peter on 07.07.12 at 07:55

En berättelse som på riktigt kändes, för att den på verkligt hänt. Och hur jag än försöker bortse vart saker och ting är på väg/till/mot , inte bara här i Sverige utan hela världen, så blir din historia ytterligare en klar fakta/pusselbit till att onda krafter styr. Jag önskar jag kunde hjälpa dig. Ge dig en klapp på axeln, bjuda på en öl och på något sätt säga att; “Ja, jag vet, du har inte gjort något fel, jag vet att det är dem andra, dem andra som alltid bara vill pengarna och makten och gör precis allt för att ha/få/kunna ta så mycket som möjligt av de två tingen. Jag vet Peter och om du på något sätt vill ha min hjälp – be mig och jag kommer visa mitt stöd. Jag hatar tanken på att ge “dem fulaste” mer pengar MEN om det innebär att det felaktiga skadeståndet du krävs på försvinner och du kommer kunna fortsätta livet vidare med ny positiv energi när du kommer ut – då är det värt det. Jag både tror och hoppas att fler delar min mening. Människor runtom i hela världen. Och är man flera miljoner personer som vill något, som alla skänker några kronor för en god sak man tror på och ställer sig bakom – då är ett skadestånd på 100 miljoner kronor något vi i en gemensam anda kan få att försvinna i ett nafs” Försök hålla modet uppe. Det är en självklarhet att Internet ska få vara fritt, å jag tackar alla som delar den åsiken. Med Vänliga Hälsningar och lyckönskningar.

#305 CNAB on 07.07.12 at 08:38

Flera undrar förvånat varför inte fallet Peter Sunde och framför allt rättsmaskineriets korrumperade hantering av ärendet sökmotorn TPB, tagits upp i traditionella massmedia – tidningar, radio och TV och att publicister/journalister inte drar ner brallorna på aktörerna i rättsväsendet. Hänvisar till inlägg 235 ovan och svaret ger sig själv. Läs länken! Internet handlar bl.a. om annonskonkurrens, något man tycker illa om i kommersiella traditionella media. Och så vill man gärna vara lydiga mot Makten så att inte eventuellt presstöd, distrubutionsstöd och legal rätt för public service att tjäna pengar på sponsrade program försvinner. http://breddning.piratpartiet.se/2012/04/26/balans-mellan-statsmakterna-i-montesquieus-anda/

#306 Oscar on 07.07.12 at 08:41

Helt sjukt, helt oacceptabelt. Man har ju många gånger stött på folk som argumenterar kring och diskuterar saker de inte förstår sig på, men man kunde ju hoppats att åtminstone domstolarna hade lite kött på benen innan de går in i en diskussion med potential att förstöra någons liv. Helt otänkbart att detta straff ska stå oförändrat. Stå på dig och håll ut!
Du har mitt fulla stöd, och sannolikt resten av Sveriges :)

#307 rambo on 07.07.12 at 08:43

asså angående “genrer” går inte det att motbevisa med det här?

http://web.archive.org/web/20040715001126/http://thepiratebay.org/

#308 Anette on 07.07.12 at 08:46

Så rätt skrivet!

#309 Daniel on 07.07.12 at 09:22

Jag hoppas att det går bra för dig!

#310 Kim on 07.07.12 at 10:11

Fantastiskt skrivet!

#311 Mikael on 07.07.12 at 10:46

Detta är överhuvudtaget inte ett rättsärende, annat än som spel för gallerierna, det är från början till slut ett politiskt ärende på internationell nivå. Och politik har som bekant kallats “det möjligas konst”…

Sett ur den synvinkeln har svenska politiker hanterat detta ärende med stor bravur! Med bara ett enda billigt bondeoffer har de avvärjt en ödeläggande attack från en överlägsen motståndare. Detta är skickligt genomförd politik, fullt jämförbar med tillåtandet av Tysklands trupptransporter genom Sverige under kriget. Ett vidrigt svek mot vårt brödrafolk i väst, visst, men samtidigt en skickligt genomförd politik i Sveriges bästa intresse.

På samma sätt har politikerna hanterat detta ärende: ett skicligt bondeoffer till vinning för Sverige som helhet. Undra på att de är så stolta över sin insats!

Det enda problemet, är att politikerna saknar befolkningens MANDAT att agera på detta kallt beräknande sätt å våra vägnar. Vi Svenskar vill faktiskt hellre stå upp mot en aggressiv övermakt som en man, än fegt sälja ut en av de våra för att blidka fienden och undvika konflikt.

Vikingablodet svallar i oss än, trot eller ej!

Frågan är väl bara när Svenskarna ska bestämma sig för att ersätta nuvarande ledare som formar sin egen agenda, med folk som följer folkets mandat?

Så länge folk envisas med att acceptera valet mellan Pest (sossar) och Kolera (borgare) på valdagen lär problemet bestå…

När det gäller att donera pengar till den drabbade är jag dessvärre EMOT, så länge dessa pengar hamnar hos maffian i slutändan. Ifall någon kan hitta en fiffig konstruktion som undviker detta är jag villig att hjälpa till!

#312 aee on 07.07.12 at 11:11

Bra skrivet, det är sånt här DE det gör filmer på som börjar med “based on a true story” vilket i sig gör att allt känns sjukt och ironiskt. Ibland när sådana här saker händer väntar man nästan bara på att det ska bli en film, du kanske måste upphovsrättskrydda ditt liv nu för att det inte ska hända för det verkar ju i alla fall vara ett säkert sätt för att ha “rätten” på sin sida.

#313 Hanteringen kring Peter Sunde « Emil Isberg on 07.07.12 at 11:26

[…] publicerade Peter Sunde sin nådeansökan. Det är en sorglig berättelse, men mycket läsvärd i sin helhet. Marie “Emma […]

#314 mirza on 07.07.12 at 11:32

Bra skrivet! Alla borde skicka kalgå brev till alla politiker för att de ska förstå att man kan inte sälja sina medborgare! Fyfan vad sur man blir när en hel generation utmålas som brotslingar. Kämpa på. Du ska veta att du har tusental som är med dig.

#315 Magnus on 07.07.12 at 11:37

Lider med dig Peter och hoppas det går att få någon rätsida på det här. Men statens kvarnhjul maler långsamt och det kommer säkert att ta tid. Ta Sture Bergwall som exempel.

Det du har skrivit ska inte formuleras om i någon vidrig juridisk svenska. Det juridiska systemet förtjänar inte en sådan omformulering. Det här är ett brev från dig som person och ska tolkas så.

Tyvärr måste vissa bli syndabockar för att resten av sömngångarna i det här landet ska vakna upp ur sin demokratidvala.

Demokrati existerar inte!

Kram
/Magnus

#316 Lena S on 07.07.12 at 12:42

Det som drabbat dig är en i raden av händelser som syftar till att inskränka och begränsa människors frihet. Införandet av “The New World Order”. Undersök och analysera själv händelser som, 9/11, klimatbluffen, chemtrails, oljeutvinningen, m.m
http://www.youtube.com/watch?v=OxPYa5mVlYU&feature=related

#317 Toni 'CLUEZ' Cherfan on 07.07.12 at 14:43

När man sammanfattar allt i ett enda brev blir det plötsligt mycket mer uppenbart hur otroligt genomkorrupt vårt rättssystem är.

Jag vet inte hur många det är som kommer att läsa det här stycket, men om ni vill få slut på det här helvetet till rättsfall: RÖSTA PIRAT! Det här var en politisk dom från början till slut och det kan endast åtgärdas politiskt!

Och det här ska vara på riktigt….i ett demokratiskt land. Seriöst. Pfft.

#318 Thore Ottosson on 07.07.12 at 14:48

Svensk rättvisa är inget annat än ett dåligt skämt. Likaså svensk demokrati, politiker gör vad de tjänar bäst på så fort de blivit valda. Skulle säga att Sverige är precis lika korrupt som gamla soviet och tredje världen länder. Allt i detta land styrs av de som har pengar, och inkasso företag, banker och annat sånt skit.
Och i detta fallet, hela Pirate Bay fallet så märks det tydligt. Om någon ens skulle kunna bli dömd så är det de som personligen kopierar och laddar upp data som någon annan har copyright på. Att döma någon annan än denna person är ett dåligt skämt.

#319 Susanne on 07.07.12 at 15:25

Jag tycker inte att Pirate Bays verksamhet var bra för kultur och människors möjligheter att försörja sig på kultur. Detta påverkar på intet sätt min uppfattning om att denna dom är helt vansinnig. Sverige förväntas vara rättvist och det som beskrivs här är bara rättsröta utan dess like. Det är beklämmande och jag skäms över att det kan bli så i mitt land. Jag hoppas att alla inlääg här kan hjälpa.

#320 Oscar on 07.07.12 at 15:30

Sverige i ett nötskal, men Sverige delar tyvärr detta med en del andra länder som Tyskland.

Om man ska bli dömd, ska man bli dömd av sina jämlikar vilket är fallet med det Common Law-system med juryer som består av “vanligt folk” som avgör om den åtalade är skyldig eller inte, och domare som avgör storleken på straffet.

Med det civilrättssystem som Sverige använder, där ofta politiskt tillsatta domare med egna intressen både avgör skyldighet eller inte, samt storleken på straffet är ett skämt i fråga om rättssäkerhet. “Så är det ju inte meningen att det ska fungera”, brukar man få höra, men faktum är att det i praktiken fungerar på precis det sättet.

Jag är inte någon vän av Pirate Bay, men att orättvisa skipas på det här tvivelaktiga sättet gör mig ytterst förbannad och samtidigt väldigt, väldigt glad att jag sedan många år inte längre bor i feodalsamhället Sverige.

#321 Peter on 07.07.12 at 16:06

Jag blir verkligen ledsen av att läsa detta och mår så illa att jag nu lade middagsplanerna åt sidan. Systemet är upplagt för att det ska vara svårt att sätta press på de som möjliggör den här typen av rättsövergrepp, men det kan inte vara omöjligt. Vilka kan man vända sig till, vilka kan man sätta press på, hur kan vi hjälpa till?

Det vore en ofantlig lättnad och glädje att se denna marionettstyrda rättsprocess ogiltigförklaras, och även om man inte bör ge igen med samma mynt så skulle ett rättvist skadestånd motsvara dessa amerikanska bolags betalningsförmåga. Blir många nollor det. Inte lika många nollor som vi betalar lön åt inom rättsväsendet men ändå. Pinsamt att vi ens låtsas ha en egen lagstiftning när vi låter de som ska skydda den mutas till att ignorera den. Fy fan för Sverige, det här ska man låta ungarna växa upp till. Ska be dem om ursäkt redan ikväll innan de somnar.

#322 Morgan on 07.07.12 at 16:18

Stå på dig. Det är förjävligt att det kan gå till såhär. Iofs så har man väl sett många tecken på att det är ett smtsigt rättssytem vi har i Sverige..

Vi är många som står bakom dig.

#323 Pelle Jöns on 07.07.12 at 17:47

Det intressanta i sammanhanget är att TPB fortfarande är aktivt, så vad åstadkom mediaindustrin egentligen? Ingenting. Att stämma någon enskild ger ju ingen effekt alls.

Illegalt kopierad media sprids fortfarande i lika hög grad via TPB. TPB används ju inte för något annat, om nu någon trodde det.

Det finns heller inga politiska implikationer. TPB är enbart till för att sprida media, så att nedladdare slipper betala för den.

Förvisso finns det många alternativ idag. Undras hur det går i de rättsprocesserna. Vissa har ju fått stänga ner. Problemet med TPB är väl att det inte finns en juridisk person bakom tjänsten.

#324 G3m on 07.07.12 at 19:58

Domen är en skam för Sverige och det svenska rätssystemet. Den får mig att skämmas över att vara svensk.

Bojkotten mot upphovsrättsmaffian fortsätter. De kan glömma att få en enda krona av mig.

#325 Pirate Bay Founder Submits Emotional Plea for Pardon | Best Seedbox on 07.07.12 at 20:14

[…] case, Sunde wrote the plea himself. The full 4000 word letter was published earlier this week on Sunde’s blog and has been translated to English by Rick […]

#326 Bo Wennström on 07.07.12 at 20:42

Sammanbrottet närmar sig med stormsteg, du har min medkänsla. Vi har en bra bit till riktig demokrati = nästakärlek. I djurriket och djurparken Sverige råder djungelns lag – den starkes rätt upphöjt till så kallad lag. I det kosmiska perspektivet är nationernas så kallade lagar olagliga. Förändringsprocessen pågår och är som tur inte stoppbar. Kram!

#327 Jesper on 07.07.12 at 22:00

Finns det något som skulle kunna göras politisk i riksdagen? Tillsätta en sanningskommission eller något för att driva saken ännu mer?

#328 Yoshi on 07.08.12 at 01:37

Ingen som tänkt tanken på att tipsa diverse nyhetsredaktioner så dom kan få höra hans historia? Skyldig eller ej.

#329 Pirate Bay Founder Submits Emotional Plea for Pardon | Zombie Torrents - Ultimate Torrents Downloads on 07.08.12 at 01:52

[…] case, Sunde wrote the plea himself. The full 4000 word letter was published earlier this week on Sunde’s blog and has been translated to English by Rick […]

#330 Pirate Bay Founder Submits Emotional Plea for Pardon | DailyBinaryNews.com on 07.08.12 at 02:00

[…] case, Sunde wrote the plea himself. The full 4000 word letter was published earlier this week on Sunde’s blog and has been translated to English by Rick […]

#331 Peter on 07.08.12 at 07:31

We stand behind you, Peter!

#332 Danne on 07.08.12 at 07:33

Jag har förstått att Sveriges rättsystem har varit ur gängorna ett tag nu, men att det har havererat så till den milda grad som här beskrivs. Ofattbart!!! Att våra politiker nu har bevisat sin så totala okunnskap och inkompetens genom att tillåta att ett annat land och även ett ekonomiskt konsortium får diktera hur svensk lag skall fungera.
Det börjar lukta “Arabisk vår” i Sverige. Jag har en riktigt god lust att göra en markering mot den högsta i Sverige. Uppfattas kanske som löjligt av många men skulle vara tänkt som en tankeställare.
Jag skulle vilja göra ett “medbogerligt gripande av statsministern” för att starta en totalutredning av hur Sverige styrs nu för tiden. Det måste vara tillåtet för folket/medborgarna att ställa sina högsta ledare till svars för hur denne leder landet.
Ledarskapshaveri=Rättshaveri.

#333 Veckans noteringar (weekly) : Dexion on 07.08.12 at 09:37

[…] Nådeansökan — Copy me happy […]

#334 Carl Johan Rehbinder on 07.08.12 at 10:15

Detta är så osannolikt bisarrt att den eventuella respekt jag har haft för svenskt rättsväsende just fick sig en hård törn.

Att ett dylikt justitiemord kan förekomma i detta land är betydligt mer än en skandal – det är en katastrof, en juridisk härdsmälta som jag verkligen inte trodde var möjlig.

Jag önskar verkligen att det blir ändring i det svenska rättsväsendet, för den här sortens galenskaper borde över huvud taget inte kunna komma till stånd.

En konstitution som är värd namnet, samt en konstitutionsdomstol, vore det första som man borde installera i bananmonarkin Sverige.

Det här är galet. Mer än galet.

Jag hoppas att du kommer att få upprättelse inom en överskådlig framtid – och som du själv säger – inte bara för din egen del, utan för varje enskild medborgare i vårt land.

#335 Slobo on 07.08.12 at 11:03

Det är tid att börja agera, det svenska folket måste vakna upp och inse att vi inte lever på Disneyland. Den svenska demokratin och moral ÄR BORTA. Detta aggressiva påhopp ett slag mot varje privatperson. Det är tid att bojkotta den statliga median som inte står för sina medborgare längre och som börjar bli som de privatägda medierna. Vi måste nu ta fighten om internet på allvar, för när dom tar full kontroll över det ända fria och demokratiska så blir det mycket tuffare.

#336 Goverment corrupt on 07.08.12 at 11:52

Sen sverige började arbeta med USA/terroristerna har allt barkat! stå på dig det är många som vill göra denna kamp med dig!

#337 Ännu en Tobias on 07.08.12 at 12:07

Jag vill bidra till att samla in 100 miljoner, men skulle hellre se att det gick till vettiga organisationer som EFF t.ex. än till organisationer som inskränker frihet, korrumperar makten och kränker integriteten.

Tryck upp pengarna i ansiktet på MAFIIAN, donera de sedan till organisationer som kämpar för frihet.

#338 Henrik Schmidt on 07.08.12 at 13:47

PirateBay är och var en sökmotor, vad jag förstår så är det enligt någons mening olagligt att låta någon hitta olagliga saker. google är en sökmotor som ger träffar på massor av olagliga filer, men ingen försöker sig på att dra dem inför rätta. eniro ger nummer till personer som säljer olagligheter men dessa döms inte för något. Ska man statuera exempel så ska man slå till hårt mot någon. Detta praktiseras även i fångläger där någon slumpvis får stryk för att visa att den som gör något ont den går det minsan illa för. inte så viktigt vem som får stryk så länge resten av gänget skakar av skräck. Det är i sverige vad jag vet olagligt att vara hallik åt en hora å ta 50% av inkomsten. Men det går utmärkt att vara hallick åt en artist och roffa åt sig 50% av pengarna för dennes “beskydd”.

#339 Peter Grande on 07.08.12 at 13:54

Detta är rent ut sagt justitiemord på alla sätt och vis. Lämna landet skapa dig ett liv någon annanstans, för detta land är inte längre vad det en gång påstod sig vara (om det någonsin har varit det).

#340 Jens on 07.08.12 at 14:31

Folk med tatueringar som föreställer folk som tatuerat Pirate Bay-loggan. Jävligt meta.

#341 Clas Ivan Östberg on 07.08.12 at 16:27

Dj-gt upprörande! Sov samtliga? Hur kan detta ske i Sverige?
Påminner om baltutlämningen och utlämningen av egyptierna. Det finns nog flera exempel, men de kommer inte fram av sig själva …

#342 Joakim Grundh on 07.08.12 at 17:28

Tråkigt att du skall få bära bördan. Men bra att Sveriges rättssystem sätts under tvivel hos så många genom den här domen.

Det är dags att syna vad staten är och för vilka den verkar.

#343 Pirate Bay Founder Submits Emotional Plea for Pardon | Information News on 07.08.12 at 20:22

[…] case, Sunde wrote the plea himself. The full 4000 word letter was published earlier this week on Sunde’s blog and has been translated to English by Rick […]

#344 Anders on 07.08.12 at 21:30

Fruktansvärd skandal och skam för Sverige. Hade jag varit justitieminister hade jag talat om för jänkarna att de kan följa sina lagar i sitt land, i Sverige gäller svenska lagar. Sedan kan de införa hur mycket sanktioner de vill.

#345 Sabriana on 07.09.12 at 00:41

Jag blev riktigt rörd av ditt brev, fy fan att det här kan hända i Sverige. Och all annan skit som Sverige är inblandat i, man skäms ju! Känner för att gå och gömma mig någonstans men det skulle ju inte hjälpa.

Men samtidigt som jag är arg över att detta kunde hända så är jag inte förvånad. Det är inte mycket som förvånar mig längre när det gäller Sverige. Inte ens om det kom fram att Reinfeldt sålde enhörningar för 50 spänn.

Om jag hade 100 miljoner kronor, så skulle jag ge dig 100 miljoner kronor, men nu har jag tyvärr inte det. Däremot så är jag helt säker på att du aldrig kommer att behöva “leva på brödsmulor eller vänners välvilja”, det finns så många i Sverige som stöttar dig!
Stå på dig!

#346 Sverige.........ne..AMERICA! on 07.09.12 at 06:40

http://www.youtube.com/watch?v=sWS-FoXbjVI

#347 Lotta on 07.09.12 at 07:14

Slutade tro på svensk rättsäkerhet når IB affären avslöjades. Detta är bara en bekräftelse på att de rika och mäktigas rätt gäller.

#348 Vinkeljärn on 07.09.12 at 08:36

Var det inte så att vi hjälpte tyskarna lite under andra världskriget för att slippa invaderas? Efter det har vi fortsatt springa stormakternas ärenden.

#349 Patrik on 07.09.12 at 08:42

Intressant! En lite grej bara; du bör låta nån korrekturläsa brevet en gång, det finns en del stavfel och liknande som enkelt kan rättas till.

#350 13:e Folkpartisten on 07.09.12 at 09:16

Det är dags att vakna nu. Någonting sjukt pågår.

Vi kan inte ha det så här i Sverige, där gamla gubbar klamrar sig fast i styrelseposter som inte förstår den nya teknikens möjligheter.

Där myndigheter utför razzior utan att veta vad de letar efter.

Där vi dömmer någon för att underhålla en sökmotor, (för det är faktiskt vad The Piratebay är).

Där vi kriminaliserar en hel generation utan att tänka på konsekvenserna.

Man kan sköna vissa likheter i fallet med Telia som ville blockera Skype. Likheterna jag pratar om är en generation av okunniga gubbar i ledning som inte förstår vad det handlar om.

Vi tror att vi har en hög moral och är fria från korruption.

#351 Elin on 07.09.12 at 09:40

Fyfan vad det här gör mig arg. Ända sen åtalet startade har jag varit så jävla förbannad. Och hela tiden har jag hoppats att det ska vända, att Sveriges domstolar ska inse och förstå vad som egentligen har begåtts istället för att jaga en felaktig illusion som är driven av penga- och maktgiriga bolag. Det är sånt jävla förtryck, men det värsta av allt är att det inte finns några egentliga rättsliga belägg för att brott har begåtts – och det gör mig så jävla förbannad av man fäller domar tagna ur luften..

Jag kommer aldrig sluta hoppas att Sverige grows some balls och tar tag i det här eländiga problemet – tills dess tycker jag att du och de andra som blivit fällda ska 1) fly Sverige direkt 2) starta varsina fonder där jag kan få ge er pengar. Jag skulle inte tveka en sekund.

Long live piratebay, fri kunskapsdelning och ett utvecklande samhälle.

#352 Markus on 07.09.12 at 10:40

Det här är en skymf mot allt jag trodde Sverige stod för, detta ärende har så extremt många instanser av korruption och svek mot vår så kallade demokrati att jag känner mig helt hjälplös..

Om det någonsin finns någonting man kan göra för att hjälpa så tveka inte att fråga!

#353 Simon on 07.09.12 at 10:57

Sveriges rättsystem.. Otroligt sjukt hela den här historien :(. Ett åtal som aldrig borde kommit till stånd och en dom som bör upplösas. Jag förstår att Storbrittanien inte på en sekund litar på svenska rättsystemet.

Jag hoppas du fortsätter, ge inte upp. Det är otroligt många som stöder dig och är emot det här. Postade detta inlägg på FB och fick massor med kommentarer, ingen som var “för domen” överhuvudtaget. Förvånande att väldigt många valde att sprida vidare (vuxna vanliga människor…). Du har mitt stöd!!

#354 Robert Wensman on 07.09.12 at 11:05

Det är ett problem att vi inte har någon riktig demokrati i dagens Sverige. Att det kan finnas lagar som strider emot folkviljan, samtidigt som “makten ska utgå ifrån folket” som det står i första paragrafen i Sveriges grundlag.

Här är ett klipp från oss som kämpar med den frågan:

http://www.youtube.com/watch?v=v1YO9HgvY-c&feature=youtu.be

#355 Antwon on 07.09.12 at 11:42

Detta måste spridas mer, helt sjukt

#356 Kasper on 07.09.12 at 13:04

fra Danmark holder vi med dig.

#357 Markus on 07.09.12 at 13:52

Att hela rättegången var ett skämt var ju känt sedan tidigare, men tack för att du delar din historia på detta sätt.
Det var mycket intressant läsning.

Jag tycker att det är mycket sorgligt att det svenska rättssystemet kan fungera på det här sättet och att ansvariga i alla led trixar bort sin egen inblandning, eller ännu värre tyvärr glöms bort i frågan.

Man kan ju hoppas att den engelska översättnigen får en stor spridning globalt och samma uppmärksamhet som det skämt du deltagit i som av vissa kallas rättegång.
Snacka om att vara dömt i förtid.
Tekniskt bevisning verkar ha fått en ny definition efter den här rättegången, i dubbel bemärkelse. Det man inte förstår själva är man inte kompetent nog att hitta en riktig källa eller informatör till, utan man väljer istället att fråga en målsägande lobbyistorganisation. Pinsamt!

För att överlag vara en nöjd svensk medborgare, är detta en av de få gånger jag känner avsmak över att vara medborgare i ett icke korrumperat, demokratiskt land.

Många ansvariga måste ha “Korrumperad” stämplad i pannan, så en oberoende utredning kan ju inte ha några svårigheter att komma fram till vem som gjort vad och på vilka punkter personen i fråga begått grova tjänstefel, varit jävig eller korrumperad.